adscode
adscode

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ

...

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Salih Karacabey

Kuruluş tarihi: 2006

Bulunduğu il: Yozgat

Akademik birimleri: Eğitim, Fen-Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İletişim, Mühendislik-Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Veteriner, Ziraat, Tıp, Turizm olmak üzere 12 fakültesi, 3 enstitüsü, 5 yüksekokulu, 9 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 18.135 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 47 profesör, 47 doçent, 273 Dr. öğretim üyesi, 217 öğretim görevlisi, 270 araştırma görevlisi olmak üzere 854 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Öğrencilere sağlanacak devlet destekli katkı payı, burs ve krediler, KYK ve Üniversitemiz Vakfı tarafından verilmekte. Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı aracılığıyla ücretsiz yemek yardımı da yapılmakta. Ayrıca öğrenciler, üniversitemizin çeşitli birimlerinde yarı zamanlı ve sigortalı olarak çalışabilmekte.

Yurt olanakları: KYK’ya bağlı olan 3 bin öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurtlarında hizmet verilmekte. Ayrıca öğrenciler, özel yurtlarda kalabilmekte ve şehir merkezinde ev kiralayabilmekteler.

Öğrenci kulübü sayısı: 72 öğrenci topluluğu var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 14 ülke ile 24 ikili anlaşma, Mevlana kapsamında 13 ülke ile 54 ikili anlaşması var. Farabi kapsamında da yurt içinde 55 üniversite ile ikili anlaşması mevcut. Üniversite, ayrıca AB kapsamındaki üniversitelerin diplomalarıyla eşdeğer bir “mükemmellik belgesi” olan Diploma Eki (DE) Etiketini de 2013’ten itibaren mezunlarına vermekte.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Sürekli gelişen bilimsel altyapı ve araştırma olanakları bulunan, modern eğitim anlayışının gerektirdiği fiziki ve teknolojik donanıma sahip olan üniversite, sosyal, kültürel ve sportif yaşam alanlarıyla da Orta Anadolu’nun önemli bir eğitim ve bilim merkezi olma yolunda gelişimini sürdürüyor.

Yozgat ili, Türkiye’nin en huzurlu, en güvenli ve en ekonomik şehirlerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

Bozok Üniversitesi olarak maddi ve manevi gelişimi birbirlerini tamamlayıcı unsurlar olarak görüyor ve bu bakış açısıyla donanmış nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sürekli dönüşen ve daima iyiyi arayan bir üniversite hüviyetinde, öğrencilerinin çağdaş, yenilikçi, dinamik, sorgulayan, en önemlisi de milli, manevi ve kültürel değerlerine sahip çıkan bireyler olmaları adına elimizdeki imkânları seferber ediyoruz. Bulunduğumuz coğrafyanın ekonomik, sosyal, kültürel kalkınmasına fayda sağlayan bilimsel altyapıyı tesis ederek, Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşması yolunda üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

Üniversitemiz yükseköğretim alanında dünya ölçeğinde kabul görmüş eğitim ve öğretim standartlarını benimseyip, uygulamayı ilke edinmiştir. Alanında uzman ve aynı zamanda çok fedakâr bir akademik kadroya sahibiz. En temel amaçlarımızdan biri; bilgili, liyakatli, bilinçli, milli, manevi ve kültürel değerlerine bağlı; bu değerler için çalışan ve üreten gençler yetiştirip ülkemize kazandırmaktır. Üniversite olarak sadece eğitim-öğretim faaliyetlerine değil aynı zamanda bilimsel çalışma ve toplumsal hizmet konularına da büyük önem vermekteyiz. Bu nedenle taklit eden değil, ülkemizin ve insanlığın ihtiyaç duyduğu bilimsel bilgiyi üretip, ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştüren bir bilim merkezi olma yolunda da ilerliyoruz. Yerel, bölgesel ve ulusal sorunların çözümüne yönelik bilimsel çalışmalar yaparak, bulunduğumuz coğrafyanın ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasının doğru bir biçimde planlanmasına öncülük ediyoruz.

Üniversitemiz, eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerin sosyal ve sportif gelişimlerini karşılayacak her türlü imkâna sahiptir. Bu konuda hem öğrencilerimiz hem velilerimizin müsterih olduğunu görüyoruz. Her şeyden önce insanların huzur içerisinde yaşadığı, ulaşım ve barınma imkânlarının son derece rahat olduğu, bununla birlikte “öğrenci dostu” diye anılan bir ilde bulunmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Çünkü Yozgat, akademisyen ve öğrencilerin, aile ortamında yaşamlarını ekonomik bir biçimde sürdürebilecekleri bir yapı sunuyor. Üniversitemizde, Erdoğan Akdağ Külliyesi içerisinde ve diğer yerleşkelerde bulunan, donanımlı kütüphane olanakları, internete erişim kolaylıkları, futbol, voleybol ve basketbol sahalarıyla çok amaçlı kapalı spor salonu, tenis kortu, halı saha, öğrenci yemekhaneleri ve kafeteryalar, öğrencilerimizin rahatlıkla istifade edebilecekleri sosyal tesislerdir. Ayrıca öğrencilerin barınma ihtiyacına yönelik gerek Erdoğan Akdağ Külliyesi’nde gerekse şehir merkezinde kız ve erkek öğrenci yurtları bulunmaktadır. Yine belli zaman dilimlerinde gerçekleştirilen bahar şenlikleri, yurtiçi ve yurtdışı fuarları, konser organizasyonları, konferans, sempozyum, kurs, seminer, panel gibi etkinliklerle de bilimsel ve sosyal hayatı daima canlı tutuyoruz.

İletişim bilgisi: www.bozok.edu.tr

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)