adscode
adscode

Yozgat’tan izlenimler…

​Genç Bakış için önceki gece Yozgat’taydık. Yayın saatine kadar her şey mükemmeldi.

Yozgat’tan izlenimler…
Günün Yazısı
Tıklım tıklım dolu devasa bir salon, bizi yıllardır heyecanla bekleyen öğrenciler ve Türkiye’nin sıcak gündemini konuşmak için önemli bir konuğumuz vardı.
Makyajlar yapılıp yayına girecek ve Ali Tezel’le, başta Soma olmak üzere iş yerlerindeki çalışma koşullarını ve iş güvenliğini, sosyal güvenlik haklarını ve taşeronluk sistemini konuşacaktık.
Bozok Üniversitesi’ne en son 7 yıl önce dönemin Adalet Bakanı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le gelmiştik. O zaman da çok iyi kabul görmüştük.
Yayın için geri sayım başladığında önce elektrikler kesildi, sonra trafo arızalandı, daha sonra da güvenlik sorunu yaşandığı söylendi, salon boşaltıldı  ve saatinde yayına giremedik.
Bunun üzerine hızla dışarıya çıkıp boş bulduğumuz bir yerde yayınımızı gerçekleştirdik.
Aksilikler tesadüf müydü, kurgulu mu bilemiyoruz. Ama oraya kadar gitmişken yayın yaptık çünkü Soma’da çok zor koşullar altında mücadele veren işçilerimizi ve günlerdir oradan yayın yapan meslektaşlarımızı düşündük ve yayına devam kararı aldık.
Çok uzun ve soru cevaplı bir program  olmadı ama her koşulda yayının gerçekleştirilebileceğini gösterdik. Yozgat’a toz kondurmadık. Kondurulmasına da müsaade etmedik. Keşke Yozgat dışındaki Yozgatlılar da aynı hassasiyeti gösterselerdi…
Yozgat dünden bugüne siyasette çok etkin kentlerimizden birisi. Bu dönemde de önemli siyasetçileri var. Ama “Yozgat’a ne kadar katkıları olduğu tartışılır”  şeklindeki eleştiriler yaygındı. Çünkü, olması gereken noktanın çok ötesindeler, kalkınmışlık açısından.
Böylesi önemli siyasetçiler yetiştiren kentimiz, eminim ki diğer alanlar da çok önemli başarılara imza atarlar. Eminiz ki atacaklardır da…
Severek gittik, daha da severek dönüyoruz. En kısa zamanda yeniden gitmeyi umuyoruz. …

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)