adscode
adscode

Yrd.Doc.Dr. Tuğçe Varol Sevim, Üsküdar Üniversitesi'nde

Üsküdar Üniversitesi, akademik kadrosunu her geçen gün genişletiyor. Alanında önemli isimleri kadrosuna katıyor. Uluslararası enerji politikaları üzerine çalışan Tuğçe Varol Sevim, Üsküdar Üniversitesi’nde...

Yrd.Doc.Dr. Tuğçe Varol Sevim, Üsküdar Üniversitesi'nde
Üniversite
Üsküdar Üniversitesi, akademik kadrosunu her geçen gün genişletiyor. Alanında önemli isimleri kadrosuna katıyor. Enerji Politikaları, Enerji Stratejisi, Türk Dış Politikası alanında özel çalışmalar yapan, ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunan Yrd.Doç.Dr. Sevim, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde ders verecek.

Üsküdar Üniversitesi ailesi büyüyor. Öğrenci sayısına paralel akademisyen kadrosunu da genişleten Üsküdar Üniversitesi, alanında önemli isimleri kadrosuna katıyor.

Lisans eğitimini Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Varol Sevim, Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde “Rus Dış Enerji Politikasının Analizi” konulu doktora tezi ile doktor unvanını aldı.

Bir süre 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Enerji Güvenliği Masası’nda ‘bilimsel araştırmacı’ olarak görev yapan Sevim, 2013 yılında ise Enerji Güvenliği Merkezi başkanlığına atandı.

2013-2014’te TÜBİTAK Doktora Sonrası Araştırma Bursu’nu kazanarak Moskova Devlet Üniversitesi Küresel Süreçler Fakültesi’nde Dr. Alexander Rozanov danışmanlığında “Gelişen Türk-Rus Enerji İlişkilerinin Analizi ve Yakınlaşmalarına Etkisi” adlı çalışmasını tamamlayan Sevim, özellikle enerji politikaları, Rus Dış Politikası ve Enerji Stratejisi ile Türk Dış Politikası ve Enerji Politikaları alanında çalışmalarda bulunuyor.

Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Varol Sevim, artık Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde ders verecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)