adscode
adscode

Yrd. Doç. Itır Erhart Uluslararası Sosyal Girişimci Ağı Ashoka’ya Seçildi

​İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart, sosyal sorumluluk alanında büyük bir başarıya imza attı.

Yrd. Doç. Itır Erhart Uluslararası Sosyal Girişimci Ağı Ashoka’ya Seçildi
Üniversite
 “Adım Adım” projesinin kurucularından Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart, sosyal girişimci Renay Onur ile birlikte, Ashoka Fellow seçildi.

Sosyal ‪girişimcilik alanında önemli katkılar sağlayan, dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı Ashoka, 13 Kasım akşamı gerçekleşen törenle 2014 yılının yeni ‪Ashoka ‪Fellow’larını seçti. Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart ve Renay Onur da Adım Adım projesiyle, Ashoka’ya bu yıl seçilen beş sıra dışı sosyal girişimci arasında yer aldı.

Nobelli Ashoka Üyeleri Arasında Bir BİLGİ’li

ABD merkezli uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Ashoka, günümüzün acil toplumsal sorunlarına kalıcı çözümler getiren sosyal girişimcileri destekliyor. Dünya genelinde 70 ülkeden 3 bini aşkın Ashoka üyesi, insan hakları, kalkınma, çevre, sağlık, eğitim / gençlik ve vatandaş katılımı gibi çeşitli alanlarda çalışıyor. Bu isimler arasında Nobel Barış Ödülü sahibi Grameen kurucusu Muhammed Yunus, Wikipedia kurucusu Jimmy Wales, Fairtrade kurucusu John Rice ve bu yıl Nobel Barış Ödülü’nü alan Kailash Satyarthi gibi isimler de bulunuyor.

BİLGİ İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart ve sosyal girişimci Renay Onur, 2000 yılından bu yana Türkiye’den seçilen, Hayrettin Karaca, Victor Ananias, Bedriye Hülya, Şehnaz Layıkel, İbrahim Betil, Ömer Madra ve Nasuh Mahruki gibi isimlerin de aralarında bulunduğu, 31 Ashoka üyesi arasına girdi.

“Adım Adım” ile Spor Yaparak Bağış Toplanıyor

Sportif etkinlikler aracılığıyla, bağışçı kişi ya da kurumlarla, ihtiyaç sahiplerini buluşturmayı misyon edinmiş bir sivil toplum örgütü olan “Adım Adım” ile 2008’den bu yana Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Buğday Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), TEMA, Koruncuk Vakfı, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yararına yaklaşık 7 milyon TL bağış toplandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)