adscode
adscode

YTB’den üniversite öğrencilerine insan hakları eğitim programı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, “İnsan Hakları Yaz Eğitim Programı” ile yurt dışında eğitimlerine devam eden üniversite öğrencilerini Türkiye’de buluşturuyor.

YTB’den üniversite öğrencilerine insan hakları eğitim programı
Eğitim
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yapılan açıklamada, programın öğrencilere ulusal ve uluslararası alanda deneyimli akademisyen, kamu görevlisi ve hukukçulardan insan hakları konusunda eğitim alma fırsatı sunduğunu belirtildi.

Açıklamada şu ifadeleri yer verildi:

"Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için çeşitli alanlarda birçok çalışmalara imza atan YTB, hukuk, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve sosyal bilimlerin diğer alanlarında (eğitim bilimleri, iletişim bilimleri, medya bilimleri, psikoloji, sosyoloji, felsefe, filoloji, teoloji, işletme ve bunun gibi sosyal bilimler) yurt dışında eğitimine devam eden üniversite öğrencileri için eğitim programı düzenliyor."

Yurt dışında eğitimine devam eden üniversite öğrencileri için 21-27 Ağustos'ta düzenlenecek programın ilk beş gününün Ankara’da geçeceği vurgulandı.

Eğitim programına Avrupa, ABD, Kanada ve Avustralya'da eğitim gören 3 ve 4’üncü sınıf lisans öğrencileri ile yüksek lisans öğrencilerinin başvurabileceği kaydedildi.

Başvurular, 21 Temmuz'a kadar online olarak "başvuru.ytb.gov.tr" sayfasından yapılacak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)