adscode
adscode

Yüksek Lisans Öğrencilerinden Herkese Açık Anayasa Yazımı

Bir grup yüksek lisans öğrencisi hayata geçirdikleri proje ile anayasa yazımını internet üzerinden gerçekleştiriyor.

Yüksek Lisans Öğrencilerinden Herkese Açık Anayasa Yazımı
Üniversite

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans programında öğrenim görmekte olan bir grup öğrenci, hayata geçirdikleri internet bazlı anayasa yazımı projesi ile anayasa taslak önerilerine farklı bir alternatif getiriyor. Kitle kaynak yöntemine dayanan proje ile öğrenciler, halkın aktif katılımıyla şekillenen kolektif bir anayasa yazımı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Daha önceleri İzlanda, Mısır ve İspanya gibi ülkelerde de denemeleri yapılmış olan dijital anayasa yazımı, Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka mentorluğunda gerçekleştirilecek.

Projenin mentoru Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka kolektif anayasa yazımı denemesi hakkında “Görebildiğim kadarıyla başta İzlanda olmak üzere Dünya’da bizzat anayasa yazımı üzerine benzer projeler mevcut ama biz bir adım daha ileri giderek yazım sürecini tamamen vatandaşa açmak niyetindeyiz” dedi.

 “Açık Anayasa” nedir?

Proje öğrencileri tarafından internet bazlı anayasa yazımı olarak da tanımlanan Açık Anayasa, kullanıcıların aktif katılımına dayanıyor. Katılımcıların belirlenen başlıklar üzerinden katkıda bulunabildikleri sistemde, kullanıcılar oluşturdukları profiller ile anayasa maddelerini yazmaya başlayabiliyor. www.acikanayasa.com adresi üzerinden ulaşabilinen proje, www.twitter.com/acikanayasa ve www.facebook.com/acikanayasa adreslerinden de takip edilebiliniyor.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)