adscode
adscode

Yüksekova'da öğrencilerin okula dönme sevinci

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 80 günlük aranın ardından okullarına dönen öğrenciler, eğitimlerine kaldığı yerden devam etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yüksekova'da öğrencilerin okula dönme sevinci
Eğitim
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 80 günlük aranın ardından okullarına dönen öğrenciler, eğitimlerine kaldığı yerden devam ediyor.

İlçede huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasıyla hayat normale dönmeye başladı.

Huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla vatandaşların evlerine dönüşü sürerken, öğrenciler de uzun bir aranın ardından okullarında eğitim görmenin mutluluğunu yaşıyor.
Sabah okulun yolunu tutan öğrenciler, öğretmenleriyle hasret giderdikten sonra eğitimlerine kaldıkları yerden devam etti.
Öğrencilerden Havin Zelal Babat, yaptığı açıklamada, okuluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, yasak sürecinde öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediğini söyledi.
İlçedeki olayların kendisini üzdüğünü ifade eden Babat, "İlçeye geldiğimizde birçok evin yakılıp yıkıldığını gördük. Çok üzüldük. Dükkanımızda da büyük bir çukur açmışlardı. Teröristler içeri girmişler. Dükkanımız için yardım yapılsın istiyorum." dedi.
Öğrencilerden Harun Durmaz da uzun bir aradan sonra tekrar okuluna kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade ederek, ilçede artık olay yaşanmamasını istedi. Durmaz, duygularını "Yasak süresince her gün buraya bakıyordum, 'acaba ne olup bitiyor' diye merak ediyordum. Bundan dolayı çok mutsuzdum. 'Gördüğüm evler acaba kimin, neden böyle oldu' diye, düşünüyordum. Ama şimdi okulumda olduğum için mutluyum." şeklinde dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı da okulları ziyaret ederek, eğitim-öğretimle ilgili bilgiler aldı.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)