adscode
adscode

Yurt dışında okumak isteyenler nelere dikkat etmeli?

Eyüboğlu Eğitim Kurumlarından mezun olan ve eğitimlerini yurt dışındaki üniversitelerde sürdüren öğrenciler, lise eğitimine devam eden genç arkadaşlarına yurt dışında öğrenci olmanın avantaj ve dezavantajlarını…

Yurt dışında okumak isteyenler nelere dikkat etmeli?
Yurtdışı Eğitim
Eyüboğlu Koleji ve Eyüboğlu Fen Lisesinden mezun olan ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversitelerde eğitim hayatına, yaşamlarına devam eden Eyüboğlu mezunları, geleneksel “College Day” etkinliğinde Eyüboğlu öğrencileri ve velileri ile deneyimlerini paylaştı.

“Burada aldığınız eğitimle fark yaratacaksınız”

“College Day”in açılışında konuşma yapan ’97 mezunları Serdar Çelik, Eral Yılmaz, Tolga Tanrıseven, Fırat Fidan, ’04 mezunu Doğukan Ulusoy, ’10 mezunu Öykü Altay konuşmalarında Eyüboğlu’nda aldıkları eğitimin yurt dışı üniversite eğitimlerine büyük katkı sağladığını ve buna bağlı olarak fark yarattıklarını belirttiler. Üniversite eğitimini Kanada’da tamamlayan Eyüboğlu ’07 mezunu Alara Öztürk ve üniversite eğitimi için Almanya’yı tercih eden ’12 mezunu Berk Gökoğlu ise etkinliğe katılamadı ancak yurt dışı eğitimine ilişkin deneyimlerini video mesajlarıyla paylaştı.

Eyüboğlu mezunları dünyanın dört bir yanında

Eyüboğlu Çamlıca Kampüsünde düzenlenen etkinliğe, üniversite eğitimlerine Amerika, İngiltere, Kanada, İtalya, Hollanda, Macaristan, Estonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya ve Avustralya’da devam eden 42 Eyüboğlu mezunu katıldı. Velilerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlikte mezunlar E. Hall’deki paylaşımlarının ardından fuayedeki standlarda, velilerin ve öğrencilerin kendilerine yönelttikleri soruları kapsamlı olarak yanıtladılar.

“IB diplomasına sahipseniz şanslısınız”

Eyüboğlu mezunlarının yurt dışında okumak isteyen genç öğrencilere uyarı ve önerilerinde öne çıkan başlıklar ise şöyle:

• Her ülkenin başvuru takvimi farklı. 12. sınıfa başlar başlamaz siz de son başvuru tarihine bırakmadan başvurularınızı tamamlayın.

• Yurt dışı başvuruları açısından okul notları çok önemli. Kanada ve İngiltere için 11. ve 12. sınıf notları çok daha büyük önem taşıyor. Amerika’daki üniversiteler için 9-10-11-12. sınıf notlarının hepsi önemli.

• Amerika’daki bazı üniversiteler TOEFL/IELTS sınavlarının yanı sıra SAT/ACT sınavı da isteyebilir. Avrupa’daki bazı üniversiteler ise kendi giriş sınavı ile öğrenci kabul ediyor. Başarılı olmak için bu sınavlara vaktinde hazırlanmak gerekiyor.

• Tıp, hukuk, mimarlık gibi programlar genelde sınavla öğrenci alan programlar. Çoğu mimarlık programları ise ayrıca öğrenciden “portfolyo” da istiyor. Kabul şartlarını önceden araştırarak hazırlıklarınızı buna göre tamamlayın.

• Lisede uluslararası geçerliliği olan ve üniversite seviyesinde dersler aldığınız IB diplomasına sahipseniz şanslısınız, çünkü seçtiğiniz bölüme göre bazı derslerden muaf olacaksınız ve üniversite derslerine uyum sağlamakta sorun yaşamayacaksınız. IB diploması ile Amerika veya Kanada’da üniversite eğitimini 3 yılda tamamlamak mümkün.

• Sık sık Türkiye’ye gelmek istiyorsanız kıta aşırı ülkeleri seçmeyin, tercihinizi Avrupa’dan yana kullanın.

“Yurt dışında yaşam, yetişkin yaşama hızlı bir geçiş sağlıyor”

• İngilizce dışında bir dil öğrenmek istiyorsanız ABD, Kanada, Birleşik Krallık veya Avustralya dışındaki ülkeleri tercih edin. Her ne kadar üniversitede eğitim dili İngilizce de olsa, günlük yaşamda 2. yabancı dili geliştirmek kolay oluyor. Hollanda, İtalya, İspanya, Almanya, Japonya gibi ülkelerde İngilizce üniversite eğitimi alırken ülkenin dilini öğrenebilir, geliştirebilirsiniz.

• Farklı ülkelerden, farklı kültürlerle bir arada yaşayarak gerçek bir dünya vatandaşı olmayı öğreniyorsunuz. İlk yıl hem çevreye hem okula daha çabuk uyum sağlamak için, ev tutmak yerine yurtta kalmayı tercih edin. Yurtta kalmak sosyalleşmeyi kolaylaştırıyor.

• Yurt dışında yaşam, yetişkin yaşama hızlı bir geçiş sağlıyor. Okul, ödev ve sınav sorumluluklarının yanı sıra, temizlik yapmak, yemek pişirmek, çamaşır yıkamak gibi günlük yaşam uğraşlarına da vakit ayırmak ve belirli bir bütçe ile yaşamayı öğrenmek zorunda kalmak insanı daha hızlı olgunlaştırıyor.

• Üniversitelerin zorunlu stajlarını yaparak iş hayatını yakından deneyimleme ve seçtiğiniz alanın size uygunluğunu çok geç kalmadan fark etme olanağınız var. Böyle bir durumda bölüm ya da okul değiştirmek pek çok ülkede kolaylıkla yapılabiliyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)