adscode
adscode

Yurtdışında Staj Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

Hızla gelişen dünyamızda uluslararası iş ve ticaret her alanda zirveye ulaştı.

Yurtdışında Staj Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!
Yurtdışı Eğitim

Bu hıza ayak uydurabilmenin en önemli yollarından biri, uluslararası alanda tecrübeye sahip olmak. Ayrıca günümüz iş dünyasındaki artan rekabet, teknolojinin fark edilir derecede kendisini yenilemesi, yeni mezun gençlerin sadece okulda öğrendikleri teorik bilgilerle iş dünyasında yeterli başarıyı gösterememesine neden oluyor.

Bu gerçeklerden hareketle yurtdışında staj yapmak birçok gencin rüyalarını süslüyor. Bu nedenle son yıllarda yurtdışındaki staj yapmak isteyen Türk katılımcı sayısında gözle görülür bir artış var. Bu artış, yurtdışında staj yapmanın sanıldığı kadar zor olmamasıyla da ilgili. Bu programların dil gelişimi, iş tecrübesi, kültürel deneyimin yanı sıra, para kazanma fırsatı ve iş hayatında iyi bir referans kazanma imkanı sağladığını bilen birçok kişi yurtdışında staj imkanlarını zorluyor.

Armada Grandee Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Staj Programları Koordinatörü Onur Canbakal’ın verdiği bilgiye göre; yurtdışında mühendislik, işletme, finans, pazarlama, bankacılık, hukuk, bilişim, halkla ilişkiler, moda, tasarım ve turizm alanında staj yapmak mümkün. Bunlar arasında en rahat staj fırsatını sunan sektör ise turizm. Bu alanda ABD, Kanada, İsviçre, Avustralya, Yeni Zelanda ve İngiltere’de stajyerlere kapılar açık.

Staj Yapmak İsteyenlerin “Gözdesi” Amerika!

Armada Grandee Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Staj Programları Koordinatörü Onur Canbakal’ın verdiği bilgiye göre; Amerika, yurtdışında staj yapmak isteyenlerin halen “gözdesi” durumunda.Türk katılımcılar Amerika’da turizm, mühendislik, pazarlama, müşteri temsilciliği, IT, finans, tarım ve yöneticilik alanlarında staj yapabiliyorlar.

Armada Grandee Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, merkezi Amerika’da bulunan CIEE sponsorluğunda New York-New Jersey-Texas-Pennsylvania-Louisiana-Wisconsin- Minnesota-Kansas-Chicago eyaletlerinde büyük alışveriş merkezlerinde pazarlama alanında, en gözde teknoloji firmalarında IT, Software Engineering, Web Development, Web Designalanlarında ve Amerika’nın bir çok eyaletinde şubesi bulunan Marriott, Renaissance, Hilton, Sheraton, RitzCarlton, Park Hyatt, Westin, RitzCarlton, Intercontinental, Mark Hopkins, Holiday Inn ve  DoubleTree gibi büyük otellerde turizm alanında 6-12-18 Ay süre ile çalışabilecek stajyerler arıyor.


Ayda 2000$ Kazanma Fırsatı

Amerika’da staj programına katılan adaylar, haftalık ortalama 40 saat çalışıyorlar ve kazanç da elde ediyorlar. Saatlik ücretler 8$–12$ arasında, aylık ücretleri ise 1100$–2000$ arasında değişebiliyor. Haftalık çalışma saatleri ve kazanılan ücretler, stajyerin kabiliyet, girişkenlik, performans ve dil becerisine göre de değişiyor.

Akşam

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)