adscode
adscode

Yurtdışındaki Genç Akademisyenlerden Çağrı

Yurtdışındaki Genç Akademisyenlerimizin Çağrısıdır;

Yurtdışındaki Genç Akademisyenlerden  Çağrı
Yurtdışı Eğitim




''Sayın Abbas Bey,
İçinde bulunduğumuz son durumda hükumetin ve medyanın takındığı tavır biz yurt dışında yaşayan genç akademisyenleri, hiçbir ideolojik ya da politik oluşumun destekçisi olmaksızın bir araya gelmeye teşvik etti. Çünkü vicdan sahibi insanlar için adaletsizlik, şiddet ve yok sayma karşısında sessiz kalmak diye bir seçenek yoktur.
“Akademİnsiyatif” yurtdışındaki Türkiyeli akademisyenlerin internet üzerinden kurdukları ortak sorun ve konularını tartıştıkları bir platformdur. Evet belki yurdumuzdan uzakta yaşıyoruz ve elimizden gelenler sınırlı ama elimiz ulaşamasa da sesimiz ulaşsın dedik ve hep birlikte siz basın mensuplarına sunmak üzere ekteki basın açıklamasını hazırladık. Bu basın açıklaması ile onun hazırlanmasında emeği geçenlerin ve destekleyen akademisyenlerin listesini ekte bulabilirsiniz.
Bizler her gün özlediğimiz memleketimize bir gün geri dönmenin umudu ile yaşayanlarız ve döndüğümüzde yaşanılası bir ülke bulmak istiyoruz. Bugün özgürce yaşamak ve hepimizin temel haklarına sahip çıkmak için canlarını ortaya koyarak sokağa çıkanların bu hareketi haklı ve onurludur. Ve bu hareket her ne kadar şiddetle bastırılmaya çalışılsa da tamamen şiddetin karşısında ve halkın her kesiminin özgürce birarada yaşayabilmesi uğrunadır. Farkındayız ki bizler bu uğurda barışla direnenlerle aynı Türkiye düşünü kuruyoruz ve bu nedenle bu aydınlık yürüyüşte tüm kalbimizle onların yanındayız; çünkü bugünün geleceği çizdiğinin farkındayız.
Bizler ne teröristiz, ne de provakatör. Amacımız sadece özgür ve kendiyle barışık bir toplum ve bireyine saygılı bir devlete sahip olabilmektir. Bu güzel hayallerin bir gün ülkemiz topraklarında ebedileceği ve kurumsallaşacağı temennisiyle dileriz ki sizler de sesimizin kamuoyuna duyurulmasına katkıda bulunursunuz.''
En içten saygılarımızla,
Akademİnsiyatif
akademinsiyatif@gmail.com
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)