adscode
adscode

Yurtta Kalan Üniversiteliler İstediği Kursa Ücretsiz Gidebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında geliştirilen projeyle yurtta kalan üniversite öğrencileri, İngilizce'den Çince'ye, ebrudan tezhibe, bağlamadan gitara kadar pek çok alandaki…

Yurtta Kalan Üniversiteliler İstediği Kursa Ücretsiz Gidebilecek
Eğitim
Üniversitelilerin talep ettiği kurslar anketle belirlenecek, eğitimler ise yurtlarda ayrılan özel mekanlarda veya halk eğitim merkezlerinde yürütülecek.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile YURTKUR arasında, yurtlarda kalan öğrencilerin, halk eğitim merkezlerindeki kurslardan ücretsiz yararlanmasına imkan sağlayan protokol imzalandı. Protokolle yurtlardaki öğrencilere ve personele sosyal, kültürel ve sportif eğitimler ile mesleki ve teknik kurslar verilmesi konusunda fırsatlar sunuluyor.
      
Protokol, İngilizce, Almanca, Rusça, Çince, Arapça, Osmanlıca, ebru, hat, tezhip, çini, seramik, bağlama, gitar, ney, Türk sanat ve halk müziği, halkoyunları, tiyatro, fotoğrafçılık, resim, edebiyat, sosyoloji, tarih, felsefe, mesnevi okumaları, sinema gibi kursların verillmesinde işbirliğini kapsıyor.

Öğrenciler, kurslara yurtlarda kurslar için ayrılan yerlerde veya halk eğitim merkezlerinde gidebilecek.
      
YURTKUR Genel Müdürü Recep Kaymakcan, Türkiye'nin bütün illerinde ve 145 ilçesinde bulunan yurtlarda, üniversite öğrencilerinin barınma ve yeme içme hizmetinden yararlandığını belirtti.
Yurtların artık barınmanın yanında eğitim fırsatlarından da yararlanılabilecek yerlere dönüşmesini istediklerini anlatan  Kaymakcan, şöyle konuştu:
"Protokolle öğrencilerimizin, liderlik, kariyer eğitimleri, farkındalık seminerleri,  saz kursu, İngilizce ve Osmanlıca kurslarından yararlanabilmesine imkan sağlandı." 
      
Kurslar yurt öğrencilerinin ayağına gidecek

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli ise ulusların en önemli sermayesinin insan olduğunu belirterek genç nüfusun donanımlı olması gerektiğini söyledi. Biçerli, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün, yurt genelindeki bin 300 birimiyle genç ve yetişkin eğitimi konusunda fırsatları halka sunmaya çalıştığını dile getirdi. Biçerli, projenin kişisel ve mesleki gelişim açısından gençlerin kendilerini geliştirmesi için olumlu bir adım olduğunu belirterek şöyle dedi:
      
“Yurtlarda kalan öğrencilerden bilgiler anket aracılığıyla toplanacak. Saz kursundan, el sanatlarına, yabancı dilden, ebruya kadar yaklaşık 2 bin programdan daha çok tercih edilenlerden kurslar verilecek. Kurslarımız öğrencilerimizin ayağına gidecek. YURTKUR, bize yurt binalarında yer gösterecek. Öğrenciler üst katta barınıp, alt katta boş zamanlarında ulaşım sorunu yaşamadan bu kurslardan yararlanacak. Sertifikalarını alacak. Özgeçmişlerinde bu çalışmalar da yer alacak."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)