adscode
adscode

Yurtta kar esareti. Birçok ilde okullar tatil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'daki kar kalınlığını açıkladı. Çatalca'nın köylerinde kar kalınlığının 40 cm'ye ulaştığı belirtildi.

Yurtta kar esareti. Birçok ilde okullar tatil
Türkiye'den Haberler
Başkent Ankara ve İstanbul'da önceki gün başlayan kar yağışı ve fırtına nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Türkiye'nin bir çok yerinde de eğitime 1 gün ara verildi. İstanbul Hadımköy'de yoğun tipi nedeniyle meydana gelen kazada ise Suriye uyruklu bir kişi hayatını kaybetti.


İstanbul'da gece boyunca 9 binanın çatısının uçtuğu, 11 ağacın ise devrildiği kaydedildi

Karla müdahalenin gece boyunca  sürdüğü belirtilen açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine alarma geçen AKOM karla mücadele ekipleri gece boyunca görev yaptı. Kar yağışı Anadolu ve Avrupa yakasında etkili oldu. Sabaha kadar yer yer tipi şeklinde yağan kar sabah saatlerinde şiddetini arttırdı.Ekiplersabaha kadar kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı"denildi.

"9 BİNANIN ÇATIŞI UÇTU, 11 AĞAÇ DEVRİLDİ"

Açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri 1028 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde gece boyunca görev yaptı. Gece ve sabah trafiğinde olumsuzluk yaşanmadı. Gece boyunca vatandaşlara iskelelerde, hastanelerin acil servislerinde, mobil büfelerle kumanya, çorba ve çaydağıtımı yapıldı. Çalışmalarda4 bin 21 ton tuz, 43 ton solüsyon kullanıldı. Fırtına nedeniyle 9 binanın çatışı uçtu, 11 ağaç devrildi"ifadeleri kullanıldı.

Bazı bölgelerdeki kar kalınlıkları şöyle belirtildi:

Hadımköy, Beylikdüzü, Başakşehir, Esenyurt: 10-15 cm,

Maslak, Sarıyer: 4-8 cm,

Çatalca ve köyleri: 15-40 cm,

U.Mumcu, Başıbüyük, Çamlıca: 10-15 cm, Sultanbeyli:8 cm, Tuzla:25 cm,

Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe: 5-12 cm, Şile ve köyleri:8-13 cm.

Bugün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacak. Ankara’da da gece okulların 1 gün tatil edildiği açıklandı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde halen devam eden kar yağışının tahmin edildiği gibi özellikle Boğaz civarı ve Anadolu Yakası'nda etkili olarak geceden itibaren öğle  saatlerine kadar devam edeceği, öğle saatlerinden sonra yoğunluğu azalsa bile özellikle ara sokaklarda bırakacağı kütlenin ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağı değerlendirilmiştir."

Gün içerisinde İstanbul Valisi Vasip Şahin'in adına açılan sahte bir hesapten atılan tweet nedeniyle büyük bir karmaşa yaşanmıştı. Ancak Vali Şahin, şahsi twitter hesabından bir açıklama yaparak bu durumu yalanlamıştı.

Vali Şahin, "Çarşamba günü okulların tatil edilmesi ile ilgili Valiliğimizce alınmış bir karar yoktur. Meteorolojik veriler bu akşam değerlendirilecektir" açıklamasında bulunmuştu.

Ankara'da okullara kar tatili

Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 11 Şubat Çarşamba günü eğitime bir gün ara verildi. Ankara Valiliği'nce yapılan açıklamada, hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Ankara Valiliği'nde yapılan açıklama şöyle denildi: 'Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde; İlimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 11 Şubat 2015 Çarşamba günüMilli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

FIRTINA VE DEV DAVGALAR

Türkiye’nin hemen her bölgesi özellikle dünden itibaren yoğun kar yağışı ile boğuşurken, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz’de de fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Hızı saatte 80 kilometreye ulaşan fırtına sebebiyle İstanbul-Bandırma deniz otobüsleri ve deniz uçağı seferleri iptal edildi. Dev dalgalar sebebiyle Balıkesir Bandırma Limanı ‘durdu’. Düzce, Akçakoca’da ve Bartın’ın Amasra’da dalga boyu 6 metreyi buldu.



YURTTA ÇARŞAMBA GÜNÜ BU İLLERDE OKULLAR TATİL

Uşak'ın Ulubey ve Sivaslı ilçelerinde 11 Şubat Çarşamba günü, Çankırı'nın merkez, Eldivan, Şabanözü, Atkaracalar, Yapraklı, Orta, Çerkeş ve köylerinde Çarşamba günü, Balıkesir genelinde devam eden yoğun kar nedeniyle okullar 1 gün, Burdur ve ilçelerinde eğitime bir gün, Denizli’nin Kale, Güney, Çameli ve Buldan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullara bir gün, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde bir gün, Çanakkale’nin Yenice İlçesi’nde dün tatil olan ilk ve orta dereceli okulların 11 Şubat Çarşamba günü bir gün, Manisa’nın Kula İlçesi’nde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, ilk ve orta dereceli okullar bir gün, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle 11 Şubat Çarşamba günü, Kütahya merkez ilçe ve Tavşanlı'da yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün, Konya’nın Hadim, Taşkent ve Derebucak ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.



ŞEHİRLERERASI YOLLARDA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Afyonkarahisar’da dün gece başlayan ve 24 saattir aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşımda aksamalar meydana geliyor. Afyonkarahisar- Denizli karayolu Dinar İlçesi’nden, Afyonkarahisar- Kütahya karayolu ise 20’nci kilometreden itibaren kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Yer yer maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı yollarda, ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor. Kapalı yollar haricinde kar lastiği ya da zincir bulunduran araçların geçişine kontrollü olarak izin verilirken, ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor.

SANDIKLI’DA ÇARPIŞAN KAMYONLAR YOLU KAPATTI

Afyonkarahisar- Antalya karayolunun Sandıklı İlçesi Kızılören mevkiinde ise 2 kamyonun çarpışması ulaşımda aksamalara neden oldu. Ali Erimez’in kullandığı 06 GG 201 plakalı boş tanker taşıyan kamyon yoldan çıkarak orta refüje devrildi, karşı yönden gelen Halil Acemi yönetimindeki 20 VF 335 plakalı kamyon da orta refüjdeki kamyona çarptı.

DİNAR’DA YOL KAPANDI

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nde de kar yağışı etkili oluyor. Afyonkarahisar- Dinar arasındaki karayolunun Suçkan mevkiinde makaslayan TIR’lar ve maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor. Belediye ekipleri yolun açılması için çalışmalar yapıyor. Bölgede çok sayıda vatandaş araçlarında mahsur kalırken, polis ve jandarma mahsur kalanların kurtarılması için çalışıyor. Ekip araçlarıyla kurtarılan vatandaşlar kent merkezine taşınıyor. Diğer yandan, belediye tarafından ilçede yapılan anonsla yolda kalan vatandaşların evlerde misafir edilmesi isteniyor. Dinar Devlet Hastanesi ile huzurevi ve belediye sosyal tesisleri, Kaymakamlıkça tutulan bir otel ile Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait bir yurt da yolda kalanların kullanımına açıldı. Dinar’da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime de 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

SURİYE UYRUKLU KİŞİ ÖLDÜ

Sağlık ekiplerinin olay yerine ulaşmasından önce vatandaşlar tarafından araçtan çıkarılan Suriye uyruklu bir kişi ise tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yoğun kar yağışından korunabilmesi için kapalı kasa bir kamyonetin arka bölümüne yatırılan Suriyeli yolcuya sağlık ekipleri burada müdahale etti. Uzun süre kalp masajı yapılan Suriyeli, tüm uğraşlara rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

TEM'DE KAZA: 1 ÖLÜ

TEM Otoyolu’nun Hadımköy mevkiinde, yoğun tipi nedeniyle 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 1 kişi öldü, biri ağır 3 kişi de yaralandı. Kaza dün saat 22.30 sıralarında otoyolun İstanbul istikametinde meydana geldi. Yoğun tipi nedeniyle kontrolden çıkan 4 araç birbirine girdi. Kazaya karışan bir servis minibüsü hurdaya dönerken, içerisinde bulunan fabrika işçileri yaralandı.

TAKSİM BEYAZA BÜRÜNDÜ

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren şiddetini artıran kar yağışı, gece de etkisini sürdürdü. Kar nedeniyle Taksim Meydan'ı kısa sürede beyaza büründü.

İstanbul'da dün gün boyu aralıklarla devam eden kar, gece 01.30 sıralarında şehrin genelinde tipi şeklinde etkili oldu. Yoğun kar yağışı, kısa sürede Taksim Meydanı'nı beyaza bürüdü. Kar nedeniyle vatandaşlar yolda yürümekte güçlük çekerken, bazı vatandaşlar ise Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde selfie çekti.

MEYDANDA KARTOPU ŞAVAŞI

Taksim Meydanı çevresinde bulunan büfelerin çalışanları ile vatandaşlar kar topu oynayarak bu anların keyfini çıkardı. Büyükşehir Belediyesi'ne ait tuzlama araçları ise, sık sık yolda tuzlama çalışması yaptı.

Kentin diğer bölgelerinde de kar nedeniyle kısa sürede yollar, yeşil alanlar, araçların üstü ve evlerin çatıları bembeyaz oldu.

(AJANSLAR)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)