adscode
adscode

Yüz binlerce aile için çok önemli bir hafta!

Salı günü üniversiteyi kazananlar, cuma günü de fen ve Anadolu liseleri ile diğer liseleri kazananlar açıklanacak. Yüz binlerce hatta bir milyonu aşkını ailenin gözü kulağı Ankara’da.

Yüz binlerce aile için çok önemli bir hafta!
Milliyet Diyalog
ÖSYM ve MEB’in yapacağı açıklamayı dört gözle bekliyorlar. Sonuçların açıklanmasından sonra, lise kayıtları, adeta, sil baştan yeniden başlayacak. Çünkü özel okullara kayıt yaptıranlar, daha iyi bir devlet lisesi bulduklarında, yatırdıkları parayı yakıp, hiç düşünmeden, devlet liselerine geçiş yapacaklardır.

Kurallar ne olacak diyenlere de bekleyin görün diyoruz. Çünkü bir süre sonra serbest kayıtlara geçilecek ve ortada kural falan hiçbir şey kalmayacak.

İşte bu yüzden, okullar açılıncaya kadar hatta okullar açıldıktan sonra da kayıtları yakından takip etmekte yarar var.

Peki, MEB açıklanan takvimi öne çekip, cumadan önce sonuçları açıklayabilir mi?

Her şey mümkün...

Üniversiteyi kazananlara gelince, muhtemelen salı mesai saati bittikten sonra yani akşam 6-7 civarı sonuçlar açıklanabilir. Bu saate kadar sabırla beklemeleri gerekiyor.

Çünkü ÖSYM, daha önceki sınav dönemlerinde olduğu gibi yine sistemin rahatlamasını bekleyecektir. Peki, sonuçlar açıklandığında, her şey bitecek mi?

Kesinlikle hayır, tam aksine, asıl zor günler gelecek haftadan sonra başlıyor.

Hiçbir yeri kazanamayanlara ya da istediği yere giremeyenlere sabır diliyoruz. Kazananlara ise olağanüstü durum ilan etmelerini öneriyoruz. Çünkü ne kadar kısa sürede yeni duruma uyum sağlarlarsa, gelecekte o kadar rahat ederler.

İstediğim okula girdim, benim için her şey bitti deyip, tatilin keyfini çıkarmaya devam ederlerse, onları zor bir yıl bekliyor demektir.

Lise ya da üniversite hiç fark etmez, ne olur bir süreliğine yeni okulunuza zaman ayırın ve hiçbir ayrıntıyı atlamadan, yeni öğretim yılına hazır olun, sonrası kendiliğinden gelecektir.

Eğer bunu yapmaz ve her şeyi sonraya ertelerseniz, şimdi birkaç saatte çözeceğiniz sorunları, yıl içerisinde, birkaç haftada zor çözersiniz. Üstelik bir de derslere girip çıkma zorunluluğunuz olacak. Hayalini kurduğunuz okulları kazanmanız dileğiyle, en büyük sevinçler sizin olsun...

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)