adscode
adscode

Zamları durduran çocuk hukukçu oldu

2001 yılında 10 yaşındayken, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamların iptali için açtığı davayı kazanan ve bu nedenle “yılın tüketicisi” ödülü alan Emekcan Keleş, 13 yıl sonra, Yaşar Üniversitesi…

Zamları durduran çocuk  hukukçu  oldu
Üniversite
Anne ve babası da avukat olan Emekcan Keleş (23), küçük yaştan bu yana hayalini kurduğu, aile mesleği avukatlık yapmak istediğini söyledi.
 
HARÇLIĞININ PEŞİNE DÜŞTÜ ZAMLARI İPTAL ETTİRDİ

Emekcan Keleş’in, 2001 yılında ilköğretim okulu 6. sınıf öğrencisiyken harçlığı, otoyol zamlarının ardından aşağıya çekilmişti. Çünkü, Emekcan’ı okula götüren servis aracı İzmir–Çeşme otobanını kullanıyordu ve yapılan zam, servis ücretlerini artırmış ve bu yüzden de babası, Emekcan’ın harçlığından kısmıştı. Emekcan Keleş,  o dönemde “Bu zamla, birlikte aileme aylık 130 milyon liralık yük geliyor. Ailemin ekonomisi sarsılıyor. Benim harçlığım kesiliyor, daha az kitap alıyorum” diyerek avukat olan annesi Mehrigül Keleş ve babası Mehmet Emin Keleş aracılığıyla dava açmıştı. Zammı iptal ettiren Emekcan, 2 yıl sonra da yeni zamma dava açıp, otoyollar ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zammı da iptal ettirmişti. Otoyol zammının geri alınmasını sağlayan Emekcan, anne ve babası tarafından haftalığına zam yapılarak ödüllendirilirken Tüketiciler Birliği tarafından da “yılın tüketicisi” seçildi. Emekcan’ın hukuk mücadelesi, basın kuruluşlarınca  yakından takip edilmiş, birçok  habere konu olmuştu.
 
O ARTIK HUKUKÇU

Açtığı davaların ardından haksızlıklara karşı mücadele etmek için hukukçu olmaya karar verdiğini belirten Emekcan Keleş, aradan geçen 13 yılın ardından, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni başarıyla bitirerek mezun oldu. Selçuk Yaşar Kampüsü’ndeki mezuniyet törenine katılan Mehrigül ve Mehmet Emin Keleş çifti, oğullarıyla meslektaş olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Mehmet Emin Keleş, “Emekcan, otoyol zamlarına karşı açtığımız davaların ardından bana hukukçu olmak istediğini söyledi. Biz de aile olarak kararını destekledik. Amacına ulaştığı için çok sevinçliyiz” diye konuştu.
 
AİHM VE SPOR HUKUKUNDA UZMANLAŞMAK İSTİYOR

Babasının, erken doğumla dünyaya gelen ve AIDS hastalığı virüsü olan HIV'li kan verilen Y.O. için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) verdiği mücadeleyi unutamadığını kaydeden Emekcan Keleş, “Ben de ailem gibi avukat olmayı istiyorum. Özellikle spor hukuku ve AİHM konularında uzmanlaşıp çalışmak istiyorum” dedi.


Emekcan Keleş’in 2002’deki yer aldığı gazetelerin küpürleri




 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)