adscode
adscode

"Zehra ve Kayra" çocuklarla buluşmaya hazır!

Damla Aktan ve Elif Ceren Boelen tarafından çocuklar için yazılan Zehra ve Kayra:Kristal Çocuklar isimli çocuk kitabı çocuklarla buluşmaya hazır!

"Zehra ve Kayra" çocuklarla buluşmaya hazır!
Kültür Sanat
Postiga Yayınları tarafından basıma masal kitabının yazarları 5 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 14:00’de Kadıköy Kitap Fuarı’nda çocuklar ve aileleriyle biraraya gelecekler.

Yrd. Doç. Dr. Çare Sertelin Mercan’ın pedagojik değerlendirmesinden geçen ve Işık Çağı Çocukları eğitmeni Şebnem Özkan’ın aileler için yazdığı önsöz ile hazırlanan Zehra ve Kayra, günümüzde yitirmeye başladığımız küçük şeylerden mutlu olmak, paylaşmak, kardeşlik, arkadaşlık gibi kavramları çocuklara sevgi dolu bir dille aktarıyor ve çevremize, insanlara, hayvanlara ve doğaya, farklılıklara saygı göstermek gibi değerleri minik yüreklere anlatmayı hedefliyor.

Kitabın çizimleri Prof. Dr. Melike Demirbağ Kaplan tarafından yapılmış. Yazarlar özellikle kapitalist mantıkla seri üretim yapılan çizimlerdense, elle yapılan ve bilgisayar efekti ile renklendirilen sıcak ve samimi çizimleri tercih etmişler. Kitabın çizer geliri ise çizerin kendi isteği üzerine bağışlanmış.

Zehra ve Kayra’yı diğer çocuk kitaplarından farklı kılan, gerçekleri hayal gücüyle sentezleyen, ayakları yere basan ama düş gücüyle o gerçekleri yumuşatabilen çocuklar büyümesini sağlayacak hikayeler içermesi. Toplam 10 farklı küçük hikayeden oluşan ilk kitapta, Zehra ve ve Kayra isimli iki minik dünyayla tanışıyor, çevre sorunlarının nedenlerini ve bunların önlemek için neler yapabileceklerini, her bireyin karanlığı nasıl aydınlatabildiğini, bilgisayar çağında yaşarken top oynayabilmenin ve puzzle yapabilmenin güzelliğini, arkadaşlığın ve ailenin önemini, mutlu anlar biriktirmenin sihrini öğreniyorlar.

Çocukları eğlenirken öğrenmeye teşvik etmek ve duyarlılıklarını geliştirmek isteyen yazarlar ailelere ve çocuklara şöyle sesleniyor: “Biz iyiliğin bu dünyayı güzelleştireceğine inanarak yazdık. Daha iyi bir dünya için, gerçekleri bilen ve o gerçekleri düşleriyle zenginleştirebilen çocuklar büyüsün istedik. Onların kendi masallarını sevgiyle yaratabilmeleri için bir parça düş gücü, biraz inanç ve bolca sevgi ekledik satırlara. Çünkü çocuk kalbinin gücü, bu dünyayı aydınlatmaya yeter. Zehra ve Kayra’nın masal dünyasında karşılaşmak üzere, sevgiyle…”
Yazarlar Zehra ve Kayra’nın devamı niteliğinde olacak Zehra ve Kayra Tatilde, Zehra ve Kayra Avrupa’yı Geziyor gibi kitapları yazmaya devam ediyorlar ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile de sürprizlere hazırlanıyorlar. Eğitim sektöründe çalışan Damla Aktan ve Elif Ceren Boelen Kadıköy kitap günlerinde tarihi Haydarpaşa Garı’nda özellikler ailelerle biraraya gelmek için sabırsızlanıyorlar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)