adscode
adscode

Ziazan'a Cannes’dan İki Ödül

​Ermenistan Türkiye Sinema Platformu’nun desteklediği, Derya Durmaz’ın yazıp yönettiği Ziazan, Diversity in Cannes Kısa Film Yarışması’nda Jüri Ödülü ve İzleyici Ödülü’nü kazandı.

Ziazan'a Cannes’dan İki Ödül
Kültür Sanat
Ziazan’ın “Yönetmenin hayal gücünün film üzerinden hayat bulmasının yanı sıra, ana karakterin hayal gücünün, izleyiciyi yürekten etkileyen bir maceraya dönüşmesi” nedeniyle Jüri Ödülü’ne layık bulunduğu açıklandı.
 
Çok sevdiği tüpte çikolata kremasından alabilmek için amcasının valizine saklanarak, Ermenistan’dan Türkiye’ye geçmeye çalışan dört yaşındaki Ermeni kız çocuğunun hikayesinin anlatıldığı film aynı zamanda İzleyici Ödülü’nü de aldı.
 
Ödül “Ciddi bir meseleyi küçük bir kız çocuğu üzerinden sıcak, samimi ve başarılı bir şekilde işlemesi ve çocuk oyuncu yönetiminin başarısı” nedeniyle verildi.
 
Cannes’da verilen Diversity in Cannes Kısa Film Yarışması Ödülleri ana yarışmanın dışında kalan, sinema sektöründe az temsil bulan hikayelerin, farklılıkları temsil eden sinemacı ve filmlerin, film endüstrisinde ön plana çıkarılmasını destekliyor. Bu yılın resmi seçkisinde sekiz film vardı.
 
Ziazan Cannes’dan önce SEE a Paris Güney Doğu Avrupa Sineması Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ve Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’ndan Birincilik Ödülü’yle ayrılmıştı.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)