adscode
adscode

Zihinsel engelliler sanat terapileriyle hayata bağlanıyor

Mersin Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nda (ZİÇEV) eğitim gören zihinsel engelliler, gördükleri ritim, müzik, heykel, resim ve tiyatro eğitimleriyle hayata tutunuyorlar.

Zihinsel engelliler sanat terapileriyle hayata bağlanıyor
Özel Eğitim
Mersin Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nda (ZİÇEV) eğitim gören zihinsel engelliler, gördükleri ritim, müzik, heykel, resim ve tiyatro eğitimleriyle hayata tutunuyorlar. Aldıkları eğitimleri uygulamada da çok başarılı olan zihinsel engelliler, yaptıklarıyla görenlerin takdirini topluyorlar.

Mersin ZİÇEV’de sanat terapisi gören öğrenciler, hayata bu yolla bağlanıyorlar. Müzik öğretmeni Zahide Yalçınkaya, seramik öğretmeni Ceren Selçuk ve tiyatro öğretmeni Tuğba kalpak tarafından eğitilen engelliler, uygulama da oldukça başaralı çalışmalar çıkartıyorlar. Özellikle müzik aletlerinde çok başarılı olan engelliler, çaldıkları müziklerle insanların büyük takdirini topluyorlar.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan ZİÇEV Başkanı Zekiye Kahveci, çalışmaların çok başarılı geçtiğini ifade ederek, “ZİÇEV hayat boyu öğrenim ilkesini özel gençler için uygulamaya geçirmiştir. Vakıf Mersin Halk Eğitim Merkezi ile ortak yürüttüğü program ile Mersin ilinde ve hatta Türkiye’de bir ilke imza atmanın gururunu yaşamaktadır” dedi.

Sanat terapisinin engelli eğitiminden çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kahveci, “Günümüzde bir çok psikolojik rahatsızlıkta ve travmalarda kullanılan sanat terapi zihinsel engelli alanında başarılı sonuçlar veriyor. Bu uygulamanın sonunda farkındalığın sağlanması, sosyal becerinin gelişimi, davranış yönetimi, problem çözme, kaygıyı azaltma, benlik saygısını yükseltme gibi yaşıtlarıyla daha iyi iletişim kurmalarını ve grupla hareket etmelerini kazandırıyoruz” diye konuştu.

“BİZE ENGELLİ DİYENLER ENGELLİDİR”

Eğitim gören engelli Okan Çınlar ise çalışmaların çok güzel olduğunu vurgulayarak, “Müdürümüzden çok memnunuz. Çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Burada ZİÇEV iyi ki var. Yaşasın ZİÇEV. Engelliler engelli değildir. Bize engelli diyenler engellidir. Buranın bize çok faydaları oluyor. Kendim için söyleyim. Ben çok mutsuzdum, konuşamıyordum evde. Buraya geldim çok mutlu oldum, konuşmaya başladım. Hocalar çok yardımcı oluyorlar. Çok etkinlikler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Engelli Aslı Şebnem Oran da çalışmaların çok güzel gittiğini kaydederek, “Ritim, heykel, tiyatro, resim. Her şey çok güzel. Evde oturmaktansa buraya gelmek çok mantıklı. Buraya sürekli gelmek istiyorum” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)