adscode
adscode

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

...

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

 

Rektör: Prof. Dr. Mustafa Çufalı

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Zonguldak

Akademik birimleri: Denizcilik, Diş Hekimliği, Eczacılık, Ereğli Eğitim, Kdz. Ereğli Turizm, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İletişim, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım, Sağlık Bilimleri, Tıp olmak üzere 14 fakültesi, 5 yüksekokulu, 9 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 34.981

Akademik personel sayısı: 101 profesör, 83 doçent, 344 Dr. öğretim üyesi, 397 araştırma görevlisi, 304 öğretim görevlisi olmak üzere 1229 akademik personeli var.

Yurt olanakları: Merkez kampüste eğitim görenler KYK’ya ait yurt binalarında, diğer birimlerde ise ilgili kampüslerdeki yurtlarda barınmakta.

Öğrenci kulübü sayısı: 91 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:

BEÜ, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Asya gibi dünyanın 15 ülkesinde bulunan üniversitelerle 22 ikili işbirliği anlaşması imzaladı. Bu kapsamda lisans ve lisansüstü öğrencileri ve akademik personel değişimlerinin gerçekleştirilmesi, ortak kongre, konferans ve akademik faaliyetler yürütülmesi, müfredat gelişiminde yaratıcı stratejiler geliştirilmesi, basılı ve elektronik kaynakların paylaşımı gibi pek çok alanda işbirliği yapılmakta. Erasmus kapsamında Avrupa’da 19 ülkede yer alan üniversitelerle 135 anlaşması var. Mevlana kapsamında da dünyanın 17 ülkesindeki 32 üniversiteyle anlaşmaları bulunuyor. Farabi kapsamında ise Türkiye’de 96 üniversitede ile anlaşması devam ediyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Yeşil, deniz kenarında ve şehre yakın kampüs, sakin şehir, pek çok bölümün akredite olduğu uluslararası bir üniversite.

İletişim bilgisi: w3.beun.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)