adscode
adscode

Zor karar!

Farklı görüşlerden bir grup arkadaşla sohbet ederken, söz, döndü dolaştı 24 Haziran’a geldi.

Zor karar!
Milliyet Diyalog
Kim kime o verecek, seçim ikinci tura kalırsa ne olur, kim kimi destekler derken, ortaya öylesine bir tablo çıktı ki, en iyisi mi, biz bu tartışmaya, burada nokta koyalım dedik.
Çünkü herkesin dediği dedikti ve bırakın belli noktalarda uzlaşmayı, en ufak bir taviz bile söz konusu değildi. Bu da şunu gösteriyor ki zor bir seçim olacak. Hele ki ikinci tura kalırsa!
Peki, böyle bir olasılık var mı, yok mu tartışması başladığında, yine içinden çıkmak mümkün olmadı. Ama görünen o ki en zor karar aşaması, olası bir ikinci turda gerçekleşecek. Çünkü şuna ya da buna kesinlikle oy vermem diyen arkadaşlarımız bile ikinci turda, çok farklı bir tutum izleyebileceklerini ortaya koydular.
Bütün bunlar da şunu gösteriyor ki 24 Haziran sadece adaylar ve partiler için değil, seçmenler açısından da hiç kolay olmayacak. Hele ki bir de ikinci tura kalınırsa!..
İşte bu yüzden, işi garantiye almak isteyen aday, ne yapıp, edip, ilk turda seçilmeli yoksa ikinci turda hiç ummadığı sürprizlerle karşılaşabilir...


/* */
İlk turda biter mi?

Yeni cumhurbaşkanımız ilk turda seçilir mi?
En az üç aday bu konuda iddialı.
Tayyip Bey, bugüne kadar olduğu gibi, 24 Haziran’da da ipi en ön sırada göğüsleyeceğine kesinlikle inanıyor. Eğer öyle olmasa, yüzde 30’la hem rahatlıkla Meclis çoğunluğuna sahip olabilecek hem de Cumhurbaşkanı seçilebilecekken, barajı niye yüzde 50’ye çıkarttı diyenimiz çoktu.
Elbette bir bildiği var, elbette kendine güveniyor ve elbette kazanacak gözüyle bakanlar kadar, bu konuda hata yaptığını iddia edenler de vardı.
Bu iddiayı hararetle savunanlar, dün dünde kaldı, o seçimlerde, Tayyip Bey’in karşısında güçlü adaylar yoktu, bu seçim çok farklı olacak argümanını ortaya attılar.
Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve hapiste de olsa Selahattin Demirtaş’ın önemli oy potansiyellerinin olduğunu ve bu durumun da seçimin ikinci tura kalacağının çok önemli bir sinyali olduğunu öne sürdüler.
Kim ne derse desin, 24 Haziran kesinlikle öncekilerden farklı olacak.
En azından seçmen nezdinde öyle gözüküyor!
Peki, geldiğimiz son nokta ne mi oldu?
Ülkemiz için hayırlısı ne ise olsun, en hayırlısı kim ise o seçilsin!..

Yazını  devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)