adscode
adscode

Zorunlu Rotasyon Sürgün Demektir!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershane kapatma süreciyle birlikte özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki eğitim açıklarının kapatılması için bölgeler, şehirler arasında yer değiştirme zorunluluğu…

Zorunlu Rotasyon Sürgün Demektir!
Sendikalar
Öğretmenleri istekleri dışında rotasyona tabi tutmak büyük haksızlıklara, eğitim camiasında ciddi sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlara yol açar. Hükümet cebren ve zorla rotasyon uygulaması yerine ‘maaş, izin, emeklilik’ gibi teşvik edici unsurlarla rotasyonu ‘gönüllü’ hale getirilmelidir” diye konuştu.

AİLE BÜTÜNLÜĞÜ BOZULUR!
Zorunlu rotasyonu demokratik ve insani bir uygulama olarak görmediğini, çağdaş ülkelerde böyle bir uygulamanın söz konusu dahi olmadığını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Zorunlu rotasyon uygulaması hem öğretmenlerin hem de devletin bütçesine önemli bir yük getirecektir. Kredi borcu yaparak ev sahibi olan onbinlerce öğretmen ailesi perişan olacaktır. Farklı sektörlerde çalışan öğretmen eşleri ve üniversite-liselerde eğitim gören öğretmen çocukları mağdur olacaktır. Öğretmenlerin aile bütünlüğü ve hayat düzeni bozulacaktır. Yıllardır çözülemeyen sorunlarla ve güdülen yanlış politikalar nedeniyle mağdur ve mazlum hale getirilen öğretmenleri zorunlu rotasyona tabi tutarak mesleğine küstürmeye, yaşamlarını çekilmez hale getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu haksızlığa sendikamız asla müsamaha göstermeyecektir” dedi.

ÖĞRETMENLERİ MESLEĞİNE KÜSTÜRMEYE HAKKINIZ YOK!
Hükümetin attığı her adımda öğretmenleri mağdur ve perişan etmeyi alışkanlık haline getirdiğini söyleyen Gürkan Avcı, konuşmasında şunları söyledi;

Eğitimin acil çözülmeyi bekleyen sorunları yerli yerinde dururken ortaya ‘zorunlu rotasyon’ diye bir projeyi çıkarmak ne kadar mantıklıdır. ‘Deneyimli öğretmenlerden doğu ve güneydoğu bölgelerinde yararlanacağız’ gibi popülist ve bilimsellikten uzak bir gerekçe ile eğitimin birikmiş ve kangren haline gelmiş sorunları çözülemez.

Hükümet öğretmenleri mağdur ve perişan etme politikalarından derhal vazgeçmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenleri mesleğine soğutan, yaşama küstüren uygulamalarına ivedilikle son vermeli ve öğretmenlerin mesleki, mali, özlük ve demokratik sorunlarını çözmeye yani asli işine odaklanmalıdır.

ZORUNLU ROTASYON YERİNE TEŞVİK!
Başbakan Sayın Erdoğan’a ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Avcı’ya en hasbi ve gerçekçi bir şekilde sesleniyor ve son kez uyarıyorum. Kamu hizmetlerini, halka sunan memur ve öğretmenlerin zorunlu rotasyon nedeniyle mutsuz olması, performans ve iş verimlerinin düşük olması en başta hükümetin zararınadır. Bunun yerine teşvik ve özendirici politikalar uygulanmalıdır. Rotasyon uygulaması cebir ve korkuyla değil memurların rıza ve gönüllü iştirakiyle sağlanırsa hükümetin iyi niyetle ve haklı gerekçelerle hareket ettiği kanaati oluşacaktır.
 
ZORUNLU ROTASYON ÖĞRETMENLERİ İSTİFA VE EMEKLİLİĞE ZORLAR!
Kaldı ki doğu hizmeti öğretmen, asker, polis ve doktorlar için zaten uygulanıyor. Bu nedenle öğretmenlerimizin durduk yere huzur ve düzenlerini bozacak her türlü uygulamaya karşıyız. Mahrumiyet bölgelerinde çalışanlara tazminat verilerek, becayiş uygulamaları yaparak bu bölgelerde çalışmanın cazip hale getirilerek özendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Aksi halde kamu çalışanları arasında büyük bir karmaşa ve mağduriyet oluşacaktır. Böyle bir rotasyon memurları emekliliğe ve istifaya zorlamak demektir. Yüzbinlerce ailenin eş ve çocuklarının parçalanması, gurbet hayatı yaşaması demektir. Zorunlu rotasyon bir yönüyle aile bütünlüğünü bozacağı için boşanmaları dahi artıracaktır. Bu nedenle öğretmenlerin rızalarını almadan zorla ve cebren rotasyona tabi tutmak yerine başta öğretmen açığı olmak üzere ülkemizdeki memur açığını kapatmak ve mahrumiyet bölgelerini özendirici hale getirerek memurları teşvik etmek daha doğru bir politika olacaktır.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)