adscode
adscode

Zurnanın ucunda hep yeni bir Çingene: Cemal Süreya

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği (CSKSD), aşk şairi Cemal Süreya’yı Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) yazar Aydan Ay’ın sunacağı zengin bir programla anıyor.

Zurnanın ucunda hep yeni bir Çingene: Cemal Süreya
Kültür Sanat
Aydınlık Gazetesi Kültür Sanat Yönetmeni ve CSKSD Başkanı Seyyit Nezir’in açış konuşmasıyla 9 Ocak Salı akşamı saat 19:30’da başlayacak olan programda, şiirseverlere usta şairin eşi Zühal Tekkanat da seslenecek. Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Cemal Süreya’dan dizelerle gelişen konuşmasında kültür ve sanata verdikleri önemi vurgulayacak.

“Rumelili kalın abdal” dediği Nâzım Hikmet’in şiirimize Türkçenin bütün huylarıyla taşıdığı tematik zenginliği yeniliklere açan Cemal Süreya, şiirimize getirdiği atılımı, “Zurnanın ucunda yepyeni bir Çingene” olarak tanımlamıştı. Usta şair ve çevirmen Cevat Çapan, Cemal Süreya’nın Türk ve dünya şiiri içindeki “hep yeni” yerini değerlendirirken; TYS Başkanı şair Mustafa Köz, Süreya’daki toplumsal temalara değinecek. Yazar Necati Güngör, Cemal Süreya’dan 1980’deki Aydınlık Gazetesi anıları aktarırken; Sözcükler Dergisi yönetmeni şair Turgay Fişekçi ve Evvel editörü şair Zafer Yalçınpınar, Süreya’nın yenilikçi yönlerine dikkat çekecek. Fügen Kıvılcımer, İbrahim Hacıbektaşoğlu, Mehmet Aydın, Mehrizat, Melahat Babalık, Tamer Tezin, Ümit Öztürk ve Yaşar Gündem, şairin şiirlerinden birer örnek sunarken; Mehtap İskender ve Fasl-ı Hayal, Süreya’nın sevdiği şarkı ve türküleri seslendirecek.

Gecenin sonundaki kokteyl süresince Aydan Ay ve Zühal Tekkanat, şairin aşklarını öyküleyen “Zühal ile Cemal” kitabını imzalarken; adını şairin ilk şiir kitabından alan Üvercinka Dergisi’nin üç cildi ve Ocak 2018 sayısı şiirseverlerin değerlendirmesine açılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)