adscode
adscode

ÖĞRENCİLERİN BESLENME SORUNU VE GÜDÜLENMESİ

Güdülenme bir şey yapmak için harekete geçmek demektir. Kuşkusuz, öğrencinin güdülenmesi eğitimin önemli sorunlarından biridir. Öğrencinin güdülenmesi öğretme-öğrenme sürecinin etkililiği için önem ta

hgunes0202@gmail.com




Ancak, öğretmenlerin tutum ve davranışlarına geçmeden önce öğrenci açısından bilinmesi gereken birtakım konuların bilinmesi gerekir.

Bunların başında öğrencilerin sosyo ekonomik durumu genel olarak istenen ölçüde olmadığı yönündedir. Ülkemizde, yoksul öğrencilerin sayısı düşünüldüğünde bu öğrencilerin güdülenmesi mümkün görünmemektedir.

Yine, vurgulanması gereken hususlardan biri de öğrencilerin beslenme sorununun had safhada olduğudur. Bu öğrencileri güdülemek güç olmaz mı?

Diğer taraftan, anne babaların eğitim durumunun genel olarak istenen ölçüde olmadığı bir sorundur. Bu tür aile ortamına sahip öğrencilerin güdülenmesi mümkün olabilir mi?

Ancak, bütün bu olumsuzluklara rağmen güdülenme sorunun çözüme kavuşturulması önem arz etmektedir.

Bu hususta öğretmenlere çeşitli roller düşüyor. Bu rollerin başında öğretmenler öğrenciler ile arasındaki iletişim engellerini önlemelidir.

Bu konuyla ilgili olarak öğretmenler öğrencilerin tümüne farklı roller verebilir. Yine öğretmen öğrenciler arasında görülen çatışmaları çözmesi gerekir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)