adscode
adscode

OKUL YÖNETİMİ TESADÜFLERE BIRAKILMAYACAK KADAR ÖNEMLİDİR

Bilimsel bilgi, bilimsel yöntem aracılığıyla doğruluğu veya yanlışlığı ispatlanabilen olgu ve olaylardan elde edilen bilgiye verilen isimdir.

hgunes0202@gmail.com




Kuşkusuz, okulların bilimsel yöntemlerle yönetilmesi okulları amaçları doğrultusunda yaşatacaktır. Bu nedenle, okul yönetimine ilişkin olgu ve olayların bilimsel yöntemlerle gözlenmesi, sınıflandırılması ve değerlendirilmesi önem taşımaktadır.

Okul yönetimi tesadüflere bırakılamayacak kadar önemlidir. Çünkü, örgüt olarak okulun etkili olması büyük ölçüde yönetimin bilimsel ilkelerle yönetilmesini zorunlu kılmaktadır.

Okul yönetiminin etkili olması, insan ve madde kaynaklarının etkin eşgüdümlemesi, uygun örgütsel iklimin yaratılması ve çatışmaların çözülmesine bağlıdır.

Ancak, okullarımızın bilimsel yöntemlerle yönetildiği tartışılır bir durumdur. Çünkü, okul yöneticiliği konumlara atananlarda “okul yöneticiliği” koşulu aranmamaktadır.

Oysa, okul yönetimi deneme ve sınama yoluyla yönetilemeyecek kadar önem kazanmaktadır. Bu nedenle, okul yönetimi eğitimi doğrultusunda lisans, yüksek lisans eğitimine yer verilmelidir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)