adscode
adscode

HADİ HAYIRLISI

Bu CHP “adam olmayacak” diye düşünüyorum.

mcanga25@gmail.com




Milyonlarca insana umut olacaklarına şimdiden yine koltuk derdine düştüler. Cumhurbaşkanı adayı İnce ile CHP Başkanı Kılıçtaroğlu TV’de başka, basın önünde başka, meydanda başka, özel yemekte başka konuşmaya başladılar. Bu durumu yaratan Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığı ve bunun sonucunda partisinden %8 oranında oy alması sonucu CHP’deki Kılıçtaroğlu karşıtları ile Muharrem İnce’destekleyen muhalif grup. İktidar partisi yandaşları ile diğer partilerde bunu fırsat bilip verdikleri gazdır bence.
Ben İstanbul'da görevdeyken Yalova İstanbul'a bağlıydı. Hüseyin Gülerce'yi Bursa'dan tanırdım. Eğitim Enstitisü'nde hocalık ve milli eğitimde yöneticilik yapmıştı. Yalova'ya gelip dershane açmıştı. Muharrem İnce'!de önce orada çalışıp sonra kendisine dershane açmıştı.
Hüseyin Gülerce Bursa Eğitim Enstitüsünde Edebiyat Öğretmenliği yapan İ......E..... adlı farklı düşüncede olan birini çalıştırıyordu. Nasıl biri? Memnun musunuz diye bir yoklama sorusu sormuştum. Bana onun görüşü beni ilgilendirmez. Çok iyi bir edebiyat öğretmeni demişti.
Bunu niye yazdım? Gülerce bir televizyon programında İnce ile ilgili görüşlerini ve onun kişiliğini anlatırken çok olumlu konuşmamış ve eleştirmişti. Ben o zaman Gülerce'yi kıskanıyor, siyasi görüşleri başka diye böyle söylüyor diye düşünüyordum Çünkü Muharrem İnce'yi o tarihlerde çok tanıyamamıştım. Ancak daha sonra CHP'deki etkin çalışmaları dolayısı ile basından ve sosyal medyadan tanıdım. Partideki demokrat tavır ve çalışmalarını da beğenmiştim.
Partisi de onu bu çalışkan, dürüst ve mücadeleci tavrından dolayı cumhurbaşkanı adayı yaptı.
Peki o ne yaptı? İyi mi yaptı, kötü mü yaptı? Bunun takdirini zamana ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ban göre çok erken harekete geçti. Gaza geldi. Verdiği sözleri unuttu. Çark etti. Başkanlığa aday olmayacağım diyen İnce Kılıçtaroğlu'na başkanlıktan ayrıl ve başkanlık koltuğunu bana ver, sende onursal başkan ol ve tarihe geç diye Kılıçtaroğlu, CHP ve onun destekçilerini üzdü ve bence var olan sevgi, saygı ve gelecek potansiyelini çok çabuk tüketti.
Şimdi Hüseyin Gülerce'yi, Kılıçtaroğlu'nu, CHP'yi ve CHP' yönetimini daha iyi anlıyorum. Muharrem İnce’nin kamuoyunda söyledikleri ile daha sonraki uygulamaları, bir basın mensubu için sarf ettiği sözler ve basın mensuplarının "Muhalefette iken böyle olan iktidar olsa nasıl olur?" sorusunu akla getiriyor.
Yazık oldu CHP'ye, CHP'ye oy veren milyonlara ve Muharrem İnce'yi geleceğin başkanı olarak görenlere. Bence CHP yine bölünmenin eşiğine gelmiş gibi görünüyor. Hadi hayırlısı.
 
                                                                                  Metin ÇANGA
                                                                               Danışman Eğitimci

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)