adscode
adscode

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği ve Bakanlık Maarif Müfettişi Atamaları Hakkında Düşünceler

Sekiz günlük Bodrum tatilini tamamlayarak İstanbul'a döndüm. Bu kısa sürede ülkemizde ve dünyada çok şeyler oldu.

mcanga25@gmail.com




Tatilde olmama rağmen olayları takip ettim.
20.08.2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin yayımlanması mesleğimden dolayı benim için en önemli olaydı. Bu olaydan sonra bu sayfadan sevincimi duyurmuştum.
Yönetmeliğin yayımlanmasından sonra ertelenen Bakanlık Maarif Müfettişleri atamalarının başladığını öğrenince daha da mutlu oldum.

Ancak, daha önce ataması uygun görülen bazı adayların atanmadığını duyunca da yine üzüldüm. Yeni Yönetmeliğe göre 50 Bakanlık Maarif Başmüfettişi, 450 Bakanlık Maarif Müfettişi ve 250 Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcısı atanma imkânı varken sınavı kazanmasına karşın atanması yapılamayanların olmasına hayret ettim.

Ataması yapılmayan bu müfettişler sakıncalı ya da bir örgütle ilişkili ise neden illerde Maarif Müfettişi olarak görev yapıyor. Değilse neden atamaları yapılmıyor anlamış değilim.
Siyasi düşüncesine göre görev yapar, ırkçı davranır, felsefi inançları sakıncalıdır gibi ya da doğruluğu kanıtlanmayan başka iftiralarla bu arkadaşları yıpratmamak, rencide etmemek lazım.

Hatta bana göre ülke gerçeklerini de dikkate alarak atama sayısının iki katına çıkarmanın daha akılcı olacağı düşüncesindeyim. Atananların mesleki bilgisine, liyakatine, başarısına, tecrübesine bakmak lazım. Dini, dili, ırkı, siyasi düşüncesi yasalara uymak şartı ile kendisini ilgilendirir. Demokrasi, adalet ve eğitimimizin yararı bunu gerektirir.

İnşallah Bayram öncesi ya da Bayramdan sonra Bakanlığımız bu konuya rasyonel bir yaklaşımla gereğini yapar ve meslektaşlarımı memnun eder. Bu memnuniyet Bakanlığımız çalışmalarına çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum.
 
 
Metin ÇANGA
Emekli Maarif Müfettişi

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)