adscode
adscode

ZAMAN YÖNETİMİ

Sınava hazırlanan gençler, Sınava daha çok var demeyin , zaman çok hızlı akıp geçer ve bir bakmışsınız sınav zamanı gelmiş .

oznurpekatik@gmail.com




E peki bugünden itibaren ne yapmalısın Bir an önce başlamalısın.Nasıl peki?

 

Geri getirilmesi mümkün olmayan tek şey zamandır. İlk yapman gereken de zamanı yönetmeyi ve planlamayı öğrenmek olmalıdır. Önünde gerçekleştirmek istediğin hedeflerin var. Bu yolda hedeflerine ulaşmak için zamanı etkili ve verimli kullanmalısın. Zaten  hedefi olmayan bir öğrenci, kendisi için neyin daha öncelikli olduğunu kestiremez. Bununla birlikte, zamanı doğru kullanmayı öğrenemeyen öğrenci ne kadar ders çalışırsa çalışsın, başarılı olamaz.

Uzun süre verimsiz çalışmaktansa, daha az sürede etkin ve verimli çalışmak... İşte bütün mesela bu! Peki bunun için ne yapabiliriz? Yeni bir şey yapmaya da gerek yok, yaptığımız bazı şeyleri bırakmak bunun için yeterli.

 

Zamanı yönetmek için hayatınızda ufak tefek değişiklikler yapın:

 

  • Telefonda uzun süre vakit geçirmemek ( sohbet, sosyal medya, youtube)

  • Televizyona uzun süre takılmamak

  • Aile aktivitelerine her fırsatta dahil olmamak

  • Arkadaş çağırdığında her fırsatta gitmemek

  • Hayır demeyi öğrenmek

 

Yapılması gerekenler:

  • Mutlaka bir zaman planlaması yapılmalıdır. Temel ihtiyaçların dışında kalan zamanı iyi değerlendirmek gerekir. Ders çalışma , test çözme , video izleme sürelerini belirlemek önemlidir. İyi bir zaman planlaması yapmak, daha kontrollü hareket etmeyi sağlar. Plan dahilinde hareket etmek stres ve kaygıyı da azaltır. Aksaklık ve ertelemeler ortadan kalkar.

  • Mutlaka dinlenme molası verilmelidir. Plan yaparken özellikle haftada bir yarım günü öğrenci kendine ayırmalı ve bu sürede deşarj olmalıdır. Eğer kendine zaman ayırmazsa bir süre sonra sıkılma, bunalma ve bıkma meydana gelir. Bu ders çalışma verimini daha da düşürür. Önemli olan zorunlulukları sorumluluk haline getirmektir. Sorumluluklar da hedef belirlemek ve hedefin peşinden gitmekle kazanılır.

  • Her öğrencinin zihinsel yapısı, ilgi ve yetenekleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle mutlaka bireysel bir programının olması gerekir. Herkes için geçerli olan bir program yoktur. Her öğrenci zamanı kendine göre ayarlamalıdır. Öğrenci; hangi derse hangi saatte çalışacağına kendisi karar vermelidir.

 

Bunlara dikkat ettiğinizde inanın hedefinize daha da yaklaşmış olacaksınız. Hadi durmayın bir an önce başlayın!!!!   


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Sömestir tatili
Okula alışma süreci
ERGENLİK ÜZERİNE 
BU HAYAT SENİN