adscode
adscode

İİBF’lilerden Videolu Kadro Etkinliği

İİBF’lilerin kadro talebini ve uzunca bir süredir ciddi bir ilan gelmediğini önceki yazılarımızda belirtmiştim.

yukselbilgili@hotmail.com




2017 KPSS sınavına girip yeterli puan alanlar, devlet kurumlarının özellikle de Maliye Bakanlığı’nın sınav ilan etmesini bekliyor. 

Sınav ilan edildiğinde hazır olmak içinse zamanlarını evde, dershanede veya kütüphanede ama hep masa başında geçiyorlar. Dolayısıyla gençliğin en güzel yılları ne zaman çıkacağı belli olmayan sınav ilanlarını beklemekle geçiyor. Belirsizlik, ekonomi politikaları için kötü olduğu kadar gençliğin moral değerlerini olumsuzluk etkilemesi açısından da kötüdür.

Meseleyi bir de şu açıdan düşünmek gerekiyor: “Kamu kurumlarında görev almak isteyen İİBF’liler ne zaman, hangi koşullarda ve ne kadar alım yapılacağı belli olmayan bir sınava hazırlanıyor.” Devletin, şeffaflık ilkesi gereğince istihdam politikasını önceden ilan etmesi gerekmektedir. Kadro ilanlarının yılın başında ilan edilmesi durumunda İİBF mezunlarının kararları daha optimal dağılacaktır.

İİBF’liler adeta bizi sınav yapın diye isyan ediyor. Bu “kadrosuzluk ve sınavsızlık” meselesini çözmek ve kendilerini unutturmamak için düzenli olarak twitter etkinliği yapıyorlar. Bu etkinliklerde gündeme girmeyi çoğu zaman başarıyorlar. Gündeme girdikleri andan itibaren ise devlet büyüklerini (Cumhurbaşkanı, başbakan, ekonomi bakanı ve özellikle de maliye bakanı) etiketliyorlar ve elbette ki bir çözüm bekliyorlar. 

İİBF’lilerin sesini duyurmak için yapmış oldukları bir diğer faaliyet, aralarında para toplayıp gazetelere ilan vermek. Geçen yıl gazeteye ilan vermişlerdi, bugünlerde yeni bir gazete ilanı için finansman arayışı içindeler. İİBF’lilerin yaptıkları bunlarla sınırlı değil. Gelmeyen sınav ilanları, İİBF’lileri daha ilginç, bir o kadar da hoş bir arayışa yöneltti. Yeni bir etkinlik için sosyal medyada örgütlenmeye çalışıyorlar. Sınava hazırlanma sürecinde yaşadıklarını bir video kaydı ile twitter üzerinden paylaşmaya hazırlanıyorlar. Elbette ki herkes kendi hikâyesini, kendi emeğini, aldığı kitapları, acılarını paylaşacaktır. Değişik ve güzel videolar (hakaret ve öfke içermeyen) geleceğini bekliyorum. Ben de en güzel videoyu çeken İİBF’liye “Makro İktisat” kitabımının 9. Baskısını imzalı olarak hediye ederek sürece destek sağlayacağım. Bu etkinlik İİBF’lilerden bazıları için bakarsınız içindeki yönetmeni keşfederek yeni bir hikâyeye yol açar.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)