adscode
adscode

1 Haziran, YKS ve 20 Yaş Altı, 65 Yaş Üstü!

Bakan Selçuk, 1 Haziran'da okul açılabilir sinyali verdi. Bu konuda simülasyon çalışmaları yapıldığını söyledi. YKS konusunda ise "öne çekilecek" söylentileri o kadar arttı ki, YÖK ve ÖSYM'nin bir açıklama yapma zamanı geldi de geçiyor. Karantina nedeniyle evden çıkamayan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız kadar, yakınlarının da istekleri var...

aguclu@milliyet.com.tr




 

Eskiden, okulların kapanması müjdeli haber olurdu.

Kar, kış tatilleri  "müjde" diye duyurulurdu.

Şimdi ise okulların açılması müjdeli haber oldu.

Bu yeni durumu nasıl değerlendirmeyiniz?

Eğitimin, okulun ve öğretmenin önemini, nihayet anlayabildik mi yoksa evde oturmaktan çok mu sıkıldık?

Ankara, eminiz ki, bu konuda da bir durum değerlendirilmesi yapılıyordur!

Bu arada eğitimle ilgili senaryoların sayısı o kadar çok artı ki, en doğrusu bekleyip görmek.

 

Çocuklarımızın sağlığı çok önemli, bu yüzden, eminiz ki hiç bir şekilde riske atılmayacaktır.

En doğru olan yapılacaktır...

Bazı ülkeler, okulları kademeli olarak açtı, biz de öyle yapamaz mıyız?

Kaldı ki, sınıfta kalma kaldırıldı, herkes birinci dönem notlarına göre, bir üst sınıfı geçecek. Yani, okulların açılması, moral açısından yararlı olabilir ama akademik açıdan hiç bir şey ifade etmeyecek. Umarız, alınacak karar, girilecek riske değer!..

 

YKS Tarihi Değişecek mi?

 

 

Üniversite giriş sınavı YKS, 20-21 Haziran tarihinde yapılacaktı, 25-26 Temmuz'a ertelendi.

Şimdi tekrar öne çekileceği konuşuluyor. 

Hem de çok yoğun bir şekilde.

 

YÖK ve ÖSYM, son gelişmeler çerçevesinde, yeni bir açıklama yaparsa, adayları ve ailelerini çok rahatlatacaktır...

Hayır tüm söylentiler doğru değil ya da evet gelişmeler çerçevesinde sınav tarihinde bir değişiklik olabilir açıklaması o kadar zor mu?

Ne olur, şehir efsanelerinin, veli ve öğrencilerin kafasını karıştırmasına fırsat vermeyelim.

 

Kontrollü Serbestlik!

 

 

Karantina süreci konusunda hala bir netlik olmayan 20 yaş altı çocuklarımız ve 65 yaş üstü büyüklerimiz bir hayli sıkılmış durumda. Sadece onlar mı? Yakınları da biraz esneklik istiyor.

Okul ve sınav tarihlerindeki esneklik umarız onlara da yansır.

İşi bu konuda yaşanan sıkıntıları yaşayanların görüşleri:

 

.  Herkesin dilinde bir 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı esnetilir mi bu vatandaşlarımıza nasıl yardımcı olunur hikayesi dönüyor. Benim ailemde de 3 tane 65 yaş üstü kişi var birinci derece akrabam olan. Elbette sıkıntılarının farkındayım, hareketsiz kalmaları nedeni ile oluşabilecek problemlerin farkındayım ve kendileri için çok üzülüyorum. Ancak esas üzüldüğüm şey bu çözüm önerisi siyasiler ya da yazarların diline geldiğinde hep 65 yaş diye konuşuluyor.
.  Öte yandan ortada milyonlarca kişi var 20 yaş altında. Bu kişiler risk seviyesi düşük kişiler, sadece çevrelerini risk altına almamak için hayatlarının belki de en büyük fedakarlığını yaparak eğitimlerinden uzak kalıyorlar, içlerinde profesyonel sporcu olup haftalardır antreman yapmadan profesyonel ham insanlar haline dönüşenler var, sosyal hayatları bitti, ekran bağımlısı insanlar haline geldiler. 
. Ekran karşısında hareketsiz durmaktan duruş bozukluklarından, sağlıksız beslenme sonucu oluşabilecek sıkıntılara, ailelerinden duygusal ya da fiziksel şiddet görmeye bir çok sorun ile karşı karşıyalar. Maalesef bu kişilerin hayat kısıtlamalarına nasıl bir çözüm bulunur kimse düşünmüyor. Bu gençlerimizin geleceklerinde ciddi yaralar açıyoruz, sağlıklarını bozuyoruz, ruhsal gelişimlerine sekte vuruyoruz.  Ancak varsa yoksa 65 yaş ve üzeri. 
 
. Lütfen yanlış anlamayın 20 yaş altı değilim, 41 yaşındayım. Yakın çevremde her iki gruptan da insanlar var. Elbette ben de duyarlı bir insan olarak 65 yaş üzeri vatandaşların sıkıntılarının dikkate alınmasını isterim. Ancak bu dikkate alınırken gençlerimizin unutuluması, umursanmaması beni gerçekten çok üzüyor. Umarım siz vakit bulur okursunuz, belki bir şekilde sesimi duyurabilirsiniz. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?