adscode
adscode

20 Bin Öğretmen Ataması ve Yeni Öğretim Yılı

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yarın gerçekleşecek. Atanacak öğretmenlerimizi şimdiden kutluyoruz. Darısı diğer öğretmenlerimize. Umarız yıl bitmeden en az bu kadar daha atanır. Yeni öğretim yılı takvimi ise şaşırttı!..

aguclu@milliyet.com.tr




 

MEB, merakla beklenen yeni eğitim-öğretim yılı takvimini açıkladı. 

Buna göre, ilk ders zili 6 Eylül'de çalacak. 

1. Dönem ara tatili 15-19 Kasım, yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat, 2'nci dönem ara tatili ise 11-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Karneler ise 17 Haziran 2022'de verilecek.

Şaşırtıcı olan onca eğitim kaybına rağmen, en azından bu yıl için bile olsa, ekstra ara tatillerden vazgeçilmemiş olması.

Keşke o ara tatiller hatta yarı yıl tatilinin yarısı ve bir kaç aylık cumartesi tatilleri, önceki yılların telafisi için değerlendirilseydi!..
İlkokul öğrencilerinden önemli bir bölümü, pandemi nedeniyle okuma yazmayı ve  dört işlemi  bile unuttu. Daha üst sınıflarda da önemli bilgi eksiklikleri var.
Keşke yeni bir katın inşaasına başlamadan önce, temel ve alt katlar biraz olsun güçlendirilseydi...

 

Sevinç ve Hüzün Bir Arada

Yarın 20 bin öğretmenimiz, öğrencilerine kavuşmanın sevincini yaşayacak. Yüzbinlercesi ise her ne kadar sonucu bilseler ve kabullenseler de derin bir hüzün ile başbaşa kalacak. Kendilerine sabır diliyoruz. Umarız bir an önce yeni atama takvimi açıklanır ve yeni alımlar yapılır.

MEBi'in 20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması için tercihler 29 Ağustos'ta başladı.

Öğretmen adayları için bugün tercihlerin son günü. 

Adaylar, tercihlerini e-devlet üzerinden yapıyor.

 

Atama sonuçları ise yarın ilan edilecek.

 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)