adscode
adscode

50 Kişilik Kontenjana 10 Bin Başvruru! Kura ile Eğitim?..

Bizim kadar eğitim sevdalısı olup da, bu kadar eziyet çeken bir başka millet var mı? Eğitim için her türlü fedakarlığa katlanıyoruz ama memnun olanımız yok gibi! GS İlkokulu yıllardır kura ile öğrenci alıyor ve sorun yok. Bu sisteme mi dönsek?..

aguclu@milliyet.com.tr




 
 
 
Galatasaray İlkokulu'nda öğrenim görecek 50 öğrenci için 10 bine yakın başvuruolunca İstiklal Caddesi'nde uzun kuyruk oluşmuş.
Haber enteresan. Birlikte okuyalım:
 

Sabah saatlerinde veliler çocuklarıyla beraber kura çekimi için Galatasaray Lisesi'nin Beyoğlu'ndaki binasına geldi. Ancak başvurular beklenilenden fazla olunca okul girişinden başlayan kuyruk, İstiklal Caddesi'ne kadar uzadı.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında Galatasaray İlkokulu, 60-66 ile 66-84 aylık arasındaki çocuklar için başvuruları alırken, her yıl olduğu gibi bu yıl da 50 öğrenciyi kabul etti.

Kura, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Galatasaray İlkokulu ve Lisesi yetkilileri tarafından noter huzurunda gerçekleştirildi. Kurada isimleri belirlenen aday öğrencilerin listesi gün içinde web sitesinde yayımlanacak ve ön kayıtlar 1-3 Temmuz'da alınacak.

Okula ön kayıt için istenen belgeler, aday öğrencilerin velilerine 28 Haziran'da yapılacak toplantıda bildirilecek!..

 

Haberde çok önemli ipuçları var. Nedir bunlar?

. Eğitime olan ilgimiz ve markalara olan güvenimiz sonsuz.

. Kura ile eğitimin de bir seçenek olduğu ve çok daha az baş ağrıttığı kesin

. MEB de sınavları kaldırıp kuraya önce acaba daha mı iyi olur?..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)