adscode
adscode

Açık ve Uzaktan Eğitim İlk Değil, Son Çare Olmalıdır!

Öğrenci sayımız, sevindirici bir şekilde hızla artıyor. Okullaşma oranlarımız, pek çok ülkeden daha iyi. Peki eğitim kalitesi ve daha da önemlisi eğitimdeki memnuniyet oranları beklentilerimizi karşılıyor mu? İsteyen istediği okula gidebiliyor mu?..

aguclu@milliyet.com.tr




Yeni öğretim kurumları açarak ya da açık öğretime amacının çok ötesinde yük bindirerek, öğrenci sayımızı rekora ulaştırdık. Şu andaki öğrenci sayımız, en az 100 ülkenin toplam nüfusundan daha fazla!. Yani kağıt üzerinde eğitime erişim konusunda bir sorun gözükmüyor!

 

İlkokuldan üniversiteye toplam 26 milyondan fazla öğrencimiz var. Bunun 5 milyonu açıköğretimde okuyor. Her beş öğrenciden birisi açıköğretimde! Üniversitelerde bu sayı her iki, üç öğrenciden bire kadar iniyor! Bu konuda da bir dünya rekoru kırmış olabiliriz!..

 

Açıköğretim önce Anadolu Üniversitesi ile üniversitelerde başladı. Sonra diğer üniversitelerde de yayıldı. Devletin üzerindeki yükü hafifletmesi ve okullaşma oranını artırması nedeniyle, MEB de bu işi sevdi ve açıköğretimdeki öğrenci sayısı hızla arttı.

 

Özellikle liselerdeki açık öğretim sayısının artmasının nedeni ise öğrencilerin üniversite hazırlığa daha fazla zaman ayırabilmek için yüz yüze eğitimden vazgeçip dershaneye yönelmeleri oldu.

 

Zorunlu eğitim kapsamındaki milyonlarca öğrencinin açık öğretimde okuyor olması da ayrı bir handikap!

 

Pandemi ile birlikte uzaktan eğitimi de sevdik, hibrit eğitimle kalıcı hale getirirsek de hiç şaşırtıcı olmaz!

Hiç okul yüzü görmeden mezun olan öğrenci sayımız hızla artıyor ve bu mutlaka sorgulanmalıdır!

 

Doğru olan bu mu?

 

Eğitimin amacı sadece diploma kazandırmak mı?

 

Bu çok önemli ayrıntıları, keşke çok daha konuşuyor olabilseydik...

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)