adscode
adscode

Ara Tatil, Bir Tatil Değil Eğitime Verilen Araymış!

Bir zamanlar, zam sözünden iyice bunalan politikacılar, o aslında zam değil, fiyat ayarlaması, kar payı, fiyat artışı gibi kavramlar geliştirmişlerdi. MEB de tatil sözcüğünden iyice sıkılmış olacak ki, eğitim tarihine geçecek bir uygulamaya imza atacak!

aguclu@milliyet.com.tr




"Ara tatil, bir tatil değildir. Eğitim öğretime verilen bir aradır. Çocuklarımızın dışarıda kültürle, sanatla, sporla, doğayla, değerlerimizle buluşma vaktidir" demiş bir büyüğümüz! Ne ulvi bir bakış açısı!..

 

Gelin önce Bakanlığın bu yöndeki açıklamasına bir göz atalım, sonra da, parantez içerisinde bu yöndeki görüşümüzü paylaşalım:

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez 18-22 Kasım'da yapılacak 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk ara tatiline ilişkin bilgi verdi.

Toplumun tarıma dayalı olması sebebiyle bugüne kadar yaz tatillerinin uzun tutulduğunu söyleyen Yusuf Büyük, artık köylerde yaşayan insan sayısının azaldığına ve dünyadaki birçok ülkede uzun tatil dönemlerinin olmadığına işaret etti.

. (MEB’in aklı başına şimdi mi geldi? Tatil sadece köylerdekiler için miydi?)

Büyük, bu çerçevede değişikliğe gittiklerini ve ara tatil uygulamasını başlattıklarını hatırlatarak, "Ara tatil, bir tatil değildir. Eğitim öğretime verilen bir aradır. Çocuklarımızın dışarıda kültürle, sanatla, sporla, doğayla, değerlerimizle buluşma vaktidir." dedi.

. (Bu tatil olmasaydı, öğrencilerimiz bu değerlerden yoksun mu kalacaktı? Peki her Ankara, İstanbul mu? Bu etkinliklere nasıl, kiminle, hangi parayla ulaşabilecekler?)

Bakanlık tarafından öğrencilere yönelik ara tatil etkinlik önerilerinin yer aldığı "aratatil.meb.gov.tr" sitesinin hazırlandığını bildiren Yusuf Büyük, "Velilerimiz, 15 Kasım Cuma akşamı itibarıyla, 81 ilde 18-22 Kasım'daki 5 günlük sürede yapılacak faaliyetleri, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde ayrı ayrı olmak üzere 'aratatil.meb.gov.tr' internet adresinden görebilecek." ifadelerini kullandı.

 

. (Ne büyük bir hizmet! Peki ya ilçe ve köyler. Şehirlerdeki zorluklar? Bakalım o etkinliklerden kaç kişi yararlanacak?)

Büyük, ailelerin farklı bir şehre gitmesi durumunda, internet sitesinden ilgili şehre tıklayarak istedikleri etkinliklere katılabileceklerini kaydetti.

. (İstanbul’da 3.5 milyon öğrenci var ve sunulan etkinlikler, onların onda birine bile yetmezken, misafirlere nasıl hizmet sunulacak, çok merak ettim)

 

Ebeveynleri çalışan öğrenciler için de etkinlikler olacak

 

Öğrencilere yönelik etkinliklerin okul dışında yapılacağının altını çizen Ortaöğretim Genel Müdürü Büyük, il milli eğitim müdürlüklerince kurulan komisyonların, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, vakıflar ve sanayi kuruluşlarıyla iş birliği halinde faaliyetlerini düzenleyeceklerini söyledi.

 

. (Bu sivil toplu örgütleri hangileri, açıklansa da öğrensek. Ayrıca hangi alanlarda, hangi hizmetleri sunacaklar)

 

Büyük, ara tatil dönemi için çalışan anne babalara yönelik etkinliklerin de hazırladığını aktararak, "Eğitime verilen arada, anne ve babaların çocuklarıyla daha nitelikli vakit geçirmelerini sağlamak istiyoruz. Öğrencilere yönelik hazırladığımız etkinlik programı, gezi, sağlık, doğa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere 16 ana başlık var." bilgisini paylaştı.

 

. (Vay, vay, yıllar boyu okulda kazandırılamayan davranışlar, demek ki, bir hafta da kazandırılabilecek. Bravo MEB’e. O zaman okulları hepten kapatıp, tatilde öğrenme modeline geçelim!)

"Aile günü" kapsamında öğrencilerin annesi veya babasının iş yerine gideceğini belirten Yusuf Büyük, "Çocuklar, annesi veya babasının yaptığı işi, iş arkadaşlarını, iş ortamını görecek. Çocuk, annesi ya da babasının iş yerinde bir gün geçirecek." diye konuştu.

(Peki evde çalışan biri yoksa, bu durumu çocukların üzerine şamar gibi vurmaya kimin ne hakkı var)


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?