adscode
adscode

Aynen yola devam mı? Yoksa?..

Her yıl 10 milyondan fazla gencimizin kaderini belirleyen ÖSYM’de cadı kazanı fokur fokur kaynıyor.

aguclu@milliyet.com.tr




ÖSYM’ye başkan dayanmıyor. Biri gidiyor, diğeri geliyor ama değişen hiçbir şey yok. Halis Aygün, görev süresinin dolmasına 20 gün kala azledildi, yerine B. Ali Ersoy atandı. Kadrolar? O henüz belli değil. 31 Temmuz'daki 2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) iptal, diğeri ötelendi. Ya diğerleri?

Her yıl 10 milyondan fazla gencimizin kaderini belirleyen ÖSYM’de cadı kazanı fokur fokur kaynıyor.

Kurtarıcı olarak getirilen Başkanların da bir süre sonra kurtarıcıya ihtiyacı oluyor.

Öküzün altında buzağı arayanlar çok. Bu konuda Devlet Denetleme Kurulu raporunu ve Savcılık soruşturmasının tamamlanmasını beklemeden ne söylense boş. Umarız her şey tüm açıklığı ile ortaya konur.

ÖSYM’nin bu yapılanma ve bu yük ile yola devam etmesi mümkün değil. Sırtındaki yükleri azaltarak ya da başka kurumlarla paylaşarak ve en önemlisi de sıfırdan yeniden yapılanarak yola devam etmesi, bir daha benzeri olayların yaşanmasının önünü geçer. Yoksa her 10 yılda bir benzeri skandallar yaşanmaya devam eder...

Sular durulur mu, yaşanan skandalın boyutları KPSS ile sınırlı mı belli değil. Çok ciddi iddia var. Üstünkörü bir şekilde “soruşturuldu, araştırıldı, somut bir şey yok” yerine en ufak ayrıntılar bile ciddiye alınarak araştırılmalı ki, böylesi noktalara gelinmesin.

Bizler için kaybolan bir yazıyı yeniden yazmak ne kadar zor ise iptal edilen sınava bir kez daha girmek de bir kadar zor ve moral bozucu.

Tüm adaylara sabır diliyoruz.

Bize kalsa her şeyden önce KPSS benzeri bu ucube sınavlardan ve sistemden kurtulmak gerek...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)