adscode
adscode

Bencilleştilen eğitim!

Eğitim, sadece meslek kazandırma sanatı değil, çocuklarımızı geleceğe, en önemlisi de yaşama hazırlama sanatıdır.

aguclu@milliyet.com.tr




Sınav odaklı yarışmacı eğitim sistemlerinde birinin başarılı olması için diğerlerinin başarısız olması gerekir. En yakın arkadaşlar bile rakip olarak görülür. O geride kalsın ki ben öne çıkayım istenir. Bu da birliktelik ruhunu yok eder, öğrencileri yalnızlaştırır. 

Peki istediğimiz bu mu? 

Paylaşmayı bilmeyen, her sınav sonrasında daha da bencilleşen, birlikten güç doğar anlayışından uzaklaşan, sevginin yerini kıskançlığın aldığı bir gençlik mi? 

Elbette hayır. 

Mevcut sınav sistemini doğru bulanlar, başka çare mi var diyenler, mutlaka çıkacaktır. Onlara önerimiz sistemin getirilerine, götürülerine bir de bu gözle bakmaları. 

Eğitim, sadece meslek kazandırma sanatı değil, çocuklarımızı geleceğe, en önemlisi de yaşama hazırlama sanatıdır. 

İşte bu bu yüzden öğrencileri giderek yalnızlaştıran değil, her birini, her şeyden önce dostluk zincirinin en güçlü halkaları haline getiren sistemlere kafa yormalıyız. 

Sıralama sınavları için başarının da bir önemi yoktur. 

Sınava giren her 100 öğrencinin 70’i başarılı olsa bile eğer kontenjan 10 ise, 60’ı yine açıkta kalacak, yine başarısız ilan edilecektir. 

Oysa bir başarısızlık söz konusu değildir. Yanlış olan plan ve programsızlıktır!... 

Eğitimin amacı, öncelikle her yönüyle iyi insan yetiştirmek olmalı, bizi biz yapan ortak değerler de, en az akademik başarı kadar dikkate alınmalıdır...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)