adscode
adscode

Berlin'deki öğretmenler de sıkıntılı

Ülkeler farklı olsa da sorunlar hep aynı!..

aguclu@milliyet.com.tr




Öğretmene saygı, öğretmene sunulan imkanlar, çalışma koşulları ve en önemlisi de seslerine kulak verme konusunda dünyanın her yerinde sıkıntılar var. Almanya da o ülkelerden biri ve öğretmenler orada da huzursuz! Niye mi?.. 

Yurtdışında çalışanları ve özellikle de öğretmenleri bir elleri yağda, diğer elleri balda diye tanımlar, özlük haklarından sendikal haklara kadar sahip oldukları olanakları anlata anlata bitiremeyiz. 

Götüren o ki değişen dünya düzeninde onlarda da sıkıntı var. 

Uzun bir aradan sonra ilk kez enflasyonla tanıştılar, değerler sistemi de dünden çok farklı. Öğretmenlerin sokağa inmesi sanki biraz da bu yüzden. 

Gelinen noktanın özeti aşağıdaki haberde: 

Öğretmenler neden sokakta? 

Eğitim ve Bilim Sendikasının (GEW) çağrısı üzerine okullardaki çalışma şartlarını protesto etmek için binlerce öğretmen, Berlin Belediyesi önünde toplandı. 

Almanya'da öğretmenler bir günlük uyarı grevi yaptı. 

Göstericiler, üzerinde "Küçük sınıflar, daha fazla öğretmen", "Daha iyi şartlar, daha az ders saati ve küçük sınıflar" ve "Küçük sınıflar daha az stres" yazan dövizler taşıdı. 

GEW Berlin Bölge Başkanı Tom Erdmann, konuşmasında, daha küçük sınıflar ve daha iyi çalışma şartları için sokağa çıktıklarını belirterek "Öğretmenlerin üzerindeki yükün arttığını biliyoruz. Ek görevler, zaman baskısı, donanım eksikliği ve okullarda yapısal eksiklikler. Bunlar bizim günlük hayatımızın bir parçasıdır." dedi. 

Erdmann, öğretmenlik mesleğini yapmaktan memnuniyet duyduklarını, buna rağmen birçok eğitimcinin kapasitesinin sınırına geldiğini anlattı. 

Berlin’de okullardaki sınıflarda planlanandan daha çok öğrencinin bulunduğuna işaret eden Erdmann, Berlin eyalet yönetiminden sınıfları küçültülmesini, daha çok öğretmenin istihdam etmesini ve öğretmenlerin çalışma şartlarını iyileştirmesini istedi. 

Öğretmenlerin uyarı grevi sebebiyle bugün Berlin’de birçok okulda ders yapılamadı. GEW'ye göre greve yaklaşık 3 bin 500 öğretmen katıldı. (AA) 

Ülkeler farklı olsa da sorunlar hep aynı!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)