adscode
adscode

Bilimi sevdirme konusunda önemli bir adım

ODTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği, belki de dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, üniversitede bilimin ışığında kutlanacak.

aguclu@milliyet.com.tr




Hemen her alanda kalkınmanın formülü bilimde. Bilim toplumu olduğunuzda mevcut sorunların neredeyse tamamı kendiliğinden çözülüyor. Asıl sorun o noktaya nasıl gelineceği? Onun yolu da bilimi sevdirmekten geçiyor. Ve işte önemli bir adım...

ODTÜ Bilim İletişimi Grubu (BiG) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenecek programda, çocukların merak ettiği sorular, ODTÜ hocaları tarafından deneyler ve gösterimlerle cevaplandırılacak.
ODTÜ, öte TÜBİTAK gibi öteden beri bilimi çocuklara sevdirmek için önemli girişimlerde bulundu, bulanmaya da devam ediyor.
Hazır okullar tatilken, yolunuzu bir şekilde Ankara’ya düşürüp, çocuklarınızı ODTÜ Bilim Müzesi’ne götürürseniz, ara tatille amaçlanan en önemli hedeflerden birini gerçekleştirmiş olursunuz.

ODTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği, belki de dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, üniversitede bilimin ışığında kutlanacak.
BiG tarafından 23 Nisan Cumartesi saat 15.30'da, ODTÜ YouTube kanalında yayımlanacak programda, çocukların merak ettiği sorular, ODTÜ hocaları tarafından deneyler ve gösterimlerle cevaplandırılacak.
Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, en uzun 15 saniyelik videolarda yer alacak bilimsel sorularını, program kapsamında cevaplandırılmak üzere 19 Nisan Salı gününe kadar iletebilecek.
Etkinlikle ilgili detaylı bilgi ve soru gönderme formuna "https://big.metu.edu.tr/23-nisan-etkinlik-formu/" adresinden ulaşılabilecek...
Sadece soru sormakla kalmayıp, eğer Ankara’ya gidemezseniz, programı da ODTÜ YouTube kanalından mutlaka izleyin.
Bu en güzel armağan için ODTÜ’yü ayakta alkışlıyoruz. Darısı diğer üniversitelerimize ve bilim kuruluşlarımıza...
Bu arada çocuklarımızın bilime aşırı ilgilerinin olduğunu da mutlaka hatırlatmakta yarar var.

TÜBİTAK Bilim ve Çocuk Dergisi’nin tirajı ve bilim festivallerine katılım bunun en büyük göstergelerinden birisi.
Aynı ilgiyi Kanal D’de gerçekleştirdiğimiz Bizim Mucitler ve mobil oyun yazılım yarışması olan Büyük Oyun’da da görmüştük...
Haydi çocuklar gelecek sizler de ve bilimde. Biz başaramadık siz başarın...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)