adscode
adscode

Bir Haftada 3 Defa Program Değişikliği!

Yaz boyunca senaryo üzerine senaryo hazırlayan MEB, yüz yüze eğitimin 9. gününde, kafa karışıklığından hala kurtulabilmiş değil. Tıpkı okula başlama yaşı gibi, canlı ders saati konusunda da sürekli fikir değiştiriyor. Verimlilik hepten düştü. Bu da veli, öğretmen ve öğrenciler arasında ciddi anlamda rahatsızlık yaratıyor!

aguclu@milliyet.com.tr




 

MEB,canlı ders saati konusunda hala kararsız!
Canlı ders saati, okullar açıldığında 6 saatti, fazla diye  4 saate indirdi, şimdi sınırı hepten kaldırmış!
Asıl önemli soru şu:

Kim hangi internet altyapısı ve internet paketi  ile bu dersleri verecek, öğrenciler de izleyecek?
Sınavlar da yüz yüze olacakmış?
Canlı dersi izleyen, izleyemeyen tüm öğrencilerin katılımı zorunluymuş!
Keşke önce erişilebilirliği sağlasaydı. 
MEB, gerçekten de bir alem, ne yapmaya çalışıyor? Anlayan varsa ne olur bize de anlatsın!..

İşte gelen mesajlardan bazıları:

 

. Sürekli kesinti oluyor buna da bir çözüm lazım internet erişim hızı çok düşük

 

. Hani  4 ve 6 saat canlı ders pedagoji açısından uygun değildi. Ne değişti. Ekders için yapılan yalış uygulama durdurulmalı. Günde 6 saat cep telefonu başında durmak, ilkokul çocuğuna eziyet.

 

. Çoğu dersleri Zoom a yönlendiriyorlar ve orda da farklı sıkıntılar çıkıyor maalesef.. MEB in öncelikli işinin eba alt yapısını kuvvetlendirmesi lazım. Ama aylardır yapılan hiç bir şeu yok maalesef

 

. MEB’den gelen yazıya göre 6x5= 30 saat haftada canlı ders yapar. Erişemeyenleri bırak, erişenlere eziyet. Yoksa Pedagojide yeni bir buluş mu keşfettik. MEB den çıkan bu iki yazıdaki çelişkiye dikkat.

 

. Türkiye'deki internet alt yapısıyla uzaktan eğitim yapmak virüsten çok daha fazla zarar veriyor öğretmen, öğrenci ve velilere!  Resmen zulüm.

 

. Halen, her sınıfta;20 öğrenciden ortalama 5'i derse katılabiliyor.Ne sınavı yapacağız ben anlamadım.

 

. 2/2 eğer okulları doğru işletemeyeceklerse bir arkadaşım demişti dondurun kim hangi sınıftaysa hak kaybı olmasın okul açılana kadar 1 yıl çocuklara adam gibi yabancı dil öğretin Türkçe öğretin, araya belki biraz sosyal ve insan olabilme dersleri inanın çokdaha faydalı olacaktır!!

 

. Uzaktan eğitimde, ek ders mevzuatı düzenlemesi yapılmalıdır. Mevcut mevzuat, yüz yüze eğitime göre dizayn edilmiştir. Şimdide umulmayan bir durum yaşandığı için beklentileri karşılamıyor.

 

. Sabahtan bu yana 6 dersim vardi sadece 3 tanesini yapabildim. Once su altyapi rezaletini çozsunler.

 

. Abbas bey bazı devlet okulları özellikle liseler, 8 saat canlı ders yapıyorlar. Çocukların ders verimliliği hiçe sayılarak sadece bazı şeyler yapılmak için yapılıyor. Normal bi süreç gibi düşünmeyiz, 8 saat ders çocuklar için sağlıksız bir durum.

 

. Haftanın 5 günü #EBACanlıDers var 4 ders. Sisteme girebilmek için 10dk. çaba sarf ediyoruz, şanslı isek 10dk da gelecek çocuklar bekleniyor, kamera ve ses açılmaya çalışılıyor,yoklama alınıyor vs. Kalıyor 10dk(!) Ne kapabilirse artık öğrenci

 

. Daha güzelini söyleyeyim mi??kolejler çatır çatır zoom dan ders yaparken yazı yolladilar kesinlikle kullanılmayacak diye simdi zoomdan ders yapin ek ders verecegiz diyorlar.

 

. Derse öğrenci katılımı yok. Cahil bir nesil yetişiyor. Yazık.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?