adscode
adscode

Boş Kontenjanlar ve Destek Paketleri?..

Üniversite birinci ek yerleştirme sonuçları açıklandı ve ilk yerleştirmede olduğu gibi ek yerleştirmede de sayısal veriler açıklanmadı. Kaç boş kontenjan vardı, ne kadarı doldu? 264 bin boş kontenjandan sadece 40 bininin dolduğuna yönelik bilgiler ne kadar doğru?

aguclu@milliyet.com.tr




ÖSYM eskiden çok daha şeffaftı. Tüm detayları paylaşırdı. Şimdi saklıyor. Demek ki boş kontenjanlar yüz kızartıcı boyutlarda. Keşke şapka düşse de kel görünse!..

Eğer iddia edildiği yüzbinlerce boş kontenjan varsa, bunu saklamak yerine, nerede hata yaptık diye çözüm yolları aransa çok daha iyi olmaz mı?

Örneğin barajlarda hata varsa, 3. Yerleştirmede, yerleşmiş ya da açıkta kalan tüm adaylara yönelik yeni bir yerleştirme senaryosu düşünülemez mi?..

ÖSYM, hem kurumsal güvenliği hem de adayları ve kamuoyunu bilgindirmek için şeffaf almak zorunda…

Eğitimde Destek Paketleri?

Destek paketleri, eskiden ekonomik reformlar için gündeme gelirdi, pandemi sonrasında eğitime yönelik olanları sürekli öne çıktı.

Peki ne kadar yararlı oldu? İşte o tartışılır…

Son destek paketi yakında açıklanacakmış. Hayrı hayırlısı diyelim.

Bakan Özer, telafi eğitimine ilişkin bir soruya karşılık, kasım ayından sonra farklı mekanizmalarla geçmiş öğrenme kayıplarına yönelik ciddi destek paketleri uygulayacaklarını bildirmiş...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?