adscode
adscode

Bu Kadarı da Olmaz Demeyin! MEB Bunu da Başardı!..

Liselerdeki giriş sistemi ve okullaşmaların yanlış yapılandırılması nedeniyle, on binlerce hatta yüz binlerce öğrencinin mağdur olacağı, hatta pek çoğunun da açıkta kalacağı yazıldığında, çok abartılı bulanlar olmuştu. Maalesef o noktaya gidiliyor.

aguclu@milliyet.com.tr




Eski klasik liseler hemen açılmalı ve ilk ve ortaöğretim yeniden yapılandırılmadır. Yoksa, 15-16 yaşında, adeta sokağa bırakılan gençler, ileride ciddi sorunlar yaratabilir.

Daha da önemlisi devlete karşı, gönül kırıklığı yaşıyorlar ki, en dikkat çekici olanı bu.
Çocuklarımızı, devlete küstürmeye hiç kimsenin hakkı yok! Özellikle de MEB'in.
Velilerin durumu daha da vahim ama onlar en azından yetişkin ve bir şekilde kendilerini teselli edebilirler, ancak çocuklarımız için söylenecek söz bulamıyoruz.

Aşağıdaki mesajdan hemen her gün yüzlercesi geliyor.
Abartı yok, ve bu işin böyle gitmeyeceğinin en önemli kanıtı.
Üstelik anne, baba öğretmen ve olup bitenlere, en çok şaşıran da zaten onlar!

Ortada kaldık


"Sayın Abbas Güçlü Bey, ben ve eşim yıllardır öğretmen olarak görev yapmaktayız. Oğlum bu sene LGS sınavına girdi ve yüzde 18'lik dilimde yer aldı.

Haliyle merkezi sınavla öğrenci alan bir eğitim kurumuna yerleşemedi.

Adrese dayalı ve diploma notu ile öğrenci alan, kayıt alanımızda bulunan okullara bir asi, 2 kez de nakil yolu ile olmak üzere 3 defa tercihte bulunduk (oğlumun diploma notu 90.95) Meslek lisesi ve İHL tercihimiz olmadığından diğer okulları da tercih etme hakkımız sınırlı tutuldu ve oğlum herhangi bir Anadolu Lisesine yerleşemedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kurulan komisyona kayıt alanımızda bulunan 3 Anadolu Lisesinin ismini yazıp dilekçemizi verdik.
İlçe MEM tarafımıza; Meslek Lisesi veya evime uzaklığı 30 km olan bir kasabada bulunan X Lisesini yazmamız gerektiği,aksi taktirde öğrencinin örgün eğitimden çıkarılacağı söylendi.

Bizde oğlumuzu Meslek Lisesine kayıt yaptırmayacağımızı ve X Lisesininde çok uzak olduğunu öne sürerek dilekçemizi değiştirmedik.
Dolayısı ile 27.08.2019 tarihi itibariyle oğlum örgün eğitimden çıkarılmış oldu.

Şimdi öğretmen bir anne, baba olarak yetkililere sesleniyorum ; başta Suriyeliler olmak üzere ülkemizde yaşayan yabancıların çocuklarının dahi okullaştırılmaya çalışıldığı ortamda devlet kendi vatandaşını okula kabul etmiyor.
Bundan dolayı 14 yaşında bir çocuğun yaşayacağı psikolojik sorunlar ülkeye,anne babaya ve çocuğun geleceğine ne kazandıracak.

Not: İlçe MEM' den bana şifaen söylenen bölgemize çok nakil geldiğinden kontenjanların dolduğu yönünde idi.Bu durumu benim belgeleri ile isbatlamam mümkün değildir.

Not: Halen öğretmen olarak görev yapmaktayım, haliyle özel bilgilerin gizli kalmasını istiyorum.
Saygılarımla."


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)