adscode
adscode

Demokrasi dersi

Ortada sandık olduğu sürece gerisi teferruattır.

aguclu@milliyet.com.tr




Sandığa, huzur ve sükunet içerisinde adeta koşarak gittik. Katılım oranımız tüm dünyanın ilgisini çekti. Olay çıkacak beklentisi içinde olanlar derin hayal kırıklığı yaşadı. Aynı demokratik olgunluğu ikinci turda da göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalı. 

Ortada sandık olduğu sürece gerisi teferruattır. 

Seçimlerin biri gider, diğeri gelir. 

Siyasette 24 saatte çok şeyler değişir. Bunu son seçimde bir kez daha gördük. Yeter ki sabırlı olalım. 

Demokrasinin güzelliği burada… 

Demokrasi konusundaki olgunluğumuz, emin olun diğer alanlardaki çitamızı da yükseltecektir. Klişe sözlerin altı doldurulacak, hamasetin yerini icraatlar alacaktır. 

Nasıl ki eğitimde önce okula ulaşılabilirliği sağlayıp, sıranın kalitede olduğu noktasına geldiysek, demokraside de beklentilerimiz her seçimde çok daha farklı noktalara gelecektir. Bu noktada halkımıza ve onun sağduyusuna güvenelim, tercihlerini anlamaya çalışalım yeter… 

Eğitimde de öyle değil mi? 

Diploma diploma dedik, baktık ki artık o bir işe yaramıyor, şimdi ille de iş diyoruz. Bir süre sonra iş bulmak da yetmeyecek, öğrenim gördüğüm alanda bir iş istiyorum ama bunun için de daha iyi eğitim şart, bunu sağlayın noktasına gelecek. 

Öğrenim ücretleri ve kazanımları söz konusu olduğunda ise eğitim kurumlarından beklentileri değiştikçe değişecek, bu değişimi sağlayanlar ayakta kalacak direnenler yok olup gidecek. 

Demokrasi kültürümüzün tıpkı katılımda olduğu gibi hemen her alanda dünyanın gıpta ettiği bir noktaya gelmesi, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras olacaktır... .


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?