adscode
adscode

Deprem olmasaydı, o ağır hasarlı okullarda eğitime devam mı edilecekti?

Ağır hasarlı okullar, geç de olsa yerinde bir kararla anında boşaltıldı peki ya ağır hasarlı konutlar, resmî daireler ve diğerleri?

aguclu@milliyet.com.tr




Ülkemizin dört bir yanındaki ‘ağır hasarlı okullar’ bir bir boşaltılıp, yıkılmaya başlandı. Orta hasarlı olanlar da güçlendiriliyor. Belli ki hepsi de biliniyormuş! Peki bugüne kadar neden beklendi? 11 ildeki kaç okulumuz bu durumdaydı? 

Her şeyi oluruna bırakma ve öteleme huyumuzdan bir an önce vazgeçmeliyiz. Daha da vahimi, felaketler yaşanmadan felaketleri hatırlamıyoruz, yaşandıktan bir süre sonra da hiçbir şey olmamış yolumuza devam ediyoruz. 

Ağır hasarlı okullar, geç de olsa yerinde bir kararla anında boşaltıldı peki ya ağır hasarlı konutlar, resmî daireler ve diğerleri? 

Onları boşaltmak, yıkmak, orta hasarlı olanları güçlendirmek için daha neyi bekliyoruz? 

Afetlere karşı duyarlılığı artırmak ve koordinasyonu çok daha sağlıklı bir şekilde yapabilmek için Afet dersi ve Afet Bakanlığı şimdi değil de ne zaman düşünülecek? 

Seçim ve diğer işler elbette olağan seyrinde devam etsin ama afetlere yönelik olanlar için bir gün bile zaman kaybedilmemeli! 

Bir günlük, bir saatlik gecikmelerin nelere mal olduğunu yaşadıklarımızdan hala anlayamadık mı? 

Hâlâ ders almadık mı?..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)