adscode
adscode

Ders kitabı muamması

Yakında kış geldiğinde ısınma yine en önemli sorunlardan birisi haline gelecek. Kapağı açılmadan çöpe atılan ders kitaplarına harcanan paralar, en azından ısınma için harcanamaz mı?.

aguclu@milliyet.com.tr




Her yıl 180, 200 milyon ders kitabı öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılıyordu. Şimdi bu pakete 136 milyon ücretsiz yardımcı ders kitapları da eklendi. Peki ne kadarının kapağı açılıyor? Özellikle de asıl ders kitaplarının? Dahası aslı varken yardımcı niye?
Ücretsiz ders kitabı uygulaması, yoksul öğrenciler için inanılmaz bir destek. Ücreti bir yana yeni öğretim yılının ilk günü sıralarında onları bekliyor olması çok önemli bir jest.
Uygulama çok uzun yıllardır sürüyor ve kafalarda onlarca soru varken, onlara bir yenisi daha eklendi:
Ders kitapları yetersiz mi ki yardımcı ders kitabı veriliyor? İlle de verilecekse bu ilgiler neden asıl ders kitabı içerisinde verilmiyor?
MEB’in kaynakları zaten çok sınırlı. Pandemi döneminde bunu fazlasıyla gördük.
Yakında kış geldiğinde ısınma yine en önemli sorunlardan birisi haline gelecek. Kapağı açılmadan çöpe atılan ders kitaplarına harcanan paralar, en azından ısınma için harcanamaz mı?..
Aşağıdaki haber, bir müjde mi yoksa kara bir mizah mı?
Kararı siz verin!..
Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan ücretsiz yardımcı kaynaklar, bu yıl ilk kez ders kitaplarıyla birlikte eğitim öğretim yılının başında öğrencilerin sıralarında olacak.
MEB'den yapılan açıklamaya göre, öğrenciler için toplam 136 milyon yardımcı kaynak hazırlandı.
Bakanlık, yardımcı kaynakların, tasarım ve baskı aşamasından öğrencilerin sıralarına ulaşana kadarki sürece ilişkin video paylaştı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)