adscode
adscode

Dersler 30 Dakikaya İnsin, Üçüncü Ders Havalandırma Olsun

Turistlere gösterilen özen keşke öğrencilere de gösterilse. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, sınıfların günde 2-3 kez, en az 30 dakika havalandırması gerektiğine dikkat çekiyor. Eğitimin devamlılığı için önce sağlık!

aguclu@milliyet.com.tr




Okulları zor açtık, kolay kapatmayalım.

Vaka ve ölüm sayılarının artması gözümüzü korkutmamalı ama olağanüstü önlemler almanın da hiçbir sakıncası yok…

Bu konuda uzmanların görüşlerine her zamankinden daha fazla kulak vermeliyiz.

Ve çok daha önemlisi kış gelmeden sınıfların havalandırılması konusunda ciddi önlemler alınlanmalı.

Örneğin sabit sınıf uygulamasına bir süreliğine ara verilerek, kademeli teneffüs saatleri ayarlanarak, sınıfların yarısı havalandırılırken diğerlerinde ders yapılabilir ve aynı sınıf zorunluluğu yerine havalandırılmış sınıf uygulamasına geçilebilir…

Neden mi? İşte cevabı:

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, sınıfların kapalı ortamlar olduğuna dikkat çekerek uygun şartlarda günde 2-3 kez en az 30 dakika havalandırılması gerektiğini belirtti.

Sınıfların havalandırılmasının önemine dikkat çeken Doç. Dr. Nafiz Koçak, “Okullar kapalı ortamlar olduğundan uygun şartlarda günde 2-3 kez en az 30 dakika havalanacak şekilde bir tedbir alınmalı. Ders saatleri 30 dakikaya düşürülüp 15’er dakika ciddi bir havalandırma yapılabilir. Bazı ülkelerde karbondioksit sensörleri kullanılıyor. İkaz vermesi sonucu sınıf havalandırılıyor. Maske normalde özellikle hastanelerde 4 saatte bir değiştirilmeli. Okullarda ise gün içerisinde en fazla 12 saatte bir ama 4 saatte bir değiştirilebiliyorsa daha iyi olacaktır. Okul ortamında çocuklarda enfeksiyon yaygınlığı anlamında baktığımızda günlük tek maske yeterli olabilir” ifadelerini kullandı.

Haksız mı?

Sonuna kadar haklı.

Doktorlar gerekeni söylüyor, eğitimciler de ona göre düzen oluşturmalılar...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)