adscode
adscode

Devlet Zam Yapmadı! Özeller de Yapmasın!

Devlet üniversitelerinde, gelecek öğretim yılı harçlarına zam yapılmadı. Harç ücretleri, önümüzdeki öğretim yılında, geçen yılın aynı olacak. Özel öğretim kurumları ve vakıf üniversitelerinde de benzeri bir karar alınamaz mı? Zaten çok yüksek olan ücretler, içinden geçtiğimiz olağanüstü koşullar nedeniyle sabitlenemez mi?..

aguclu@milliyet.com.tr




 
 
Korona nedeniyle sadece sağlık açısından değil ekonomik anlamda da çok zor günler geçerin sektörler var. Eğitim de bunlardan birisi.
 
Devlet okullarına sosyal mesafenin korunması için yeni yatırımlar gerekebilir, özel okullara da taze kan, olmazsa olmazların başında geliyor.
 
Veliler açısından bakıldığında ise koşullar çok daha farklı. Yeni bir yükü kaldıracak durumda değiller.
 
İşte böylesi bir ortamda devlet, harçlara zam yapmama kararı aldı.
 
2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar"ın yürürlüğe konulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, öğrenci katkı payı alınmayacak. 

Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları devlet tarafından karşılanacak.Bu kapsamda, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında devlet tarafından karşılanacak öğrenci katkı payı tutarları yüzde 20 artırımlı olarak ödenecek. 

Yükseköğretim kurumlarında 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için uzaktan ve ikinci öğretim ücretlerinde geçen yıla göre değişiklik olmadı...

 

Kayıt Oranları Çok Düşük

Özel okullarda kayıt yenileme ve yeni kayıt oranlarının çok düşük olduğuna ilişkin bilgiler geliyor. 

Sektörün krize girmemesi için ek önlemler gerekiyor. MEB bu konuda ne düşünüyor bilmiyoruz ama geç gelecek önlemler, yarardan çok zarar getirir. Yaratacağı panik diğer öğrencileri de etkiler. Yük de devletin sırtına biner...

 

Hemen her sektöre yapılan benzeri destekler, eğitim kurumlarına da çok görülmemelidir...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?