adscode
adscode

Eğitim Sektörü SOS Veriyor!

Zor hem de çok zor bir süreçten geçiyoruz. Eğitim diğer sektörlere benzemez ve sadece düştüğü yeri yakmakla kalmaz. Çocuklarımız üzerinden derin etkiler bırakır. Diğer sektörlere yönelik, koruyucu önlemler alınırken eğitimin göz ardı edildiğini haklı çıkartacak gelişmeler söz konusu! Hem işverenleri hem de çalışanları rahatlatıcı kararlar hızla alınmalıdır. Krizi, maaş ödememe ve işten atma gibi fırsata dönüştüreceklere izin verilmemelidir!..

aguclu@milliyet.com.tr




 
 
Eğitimde yaşananların etkileri, yavaş yavaş su üstüne çıkmaya başladı. Umarız bir an önce, önce koronodan sonra da onun yattığı krizden kurtuluruz.
İşte gelen paylaşımlardan bazıları:
 
 
 
Krediler ertelensin
 
 
Abbas bey yıllardır ücretli öğretmenim. aynı zamanda bi play station salonu açtım. malumunuz ücretli öğretmenler asgari ücretin altında çalışıyoruz haftalık 30 saat ders girsek bile. bu yaz bi ev aldım 170 bin kredi çektim hem dükkandan hem okuldan kazandığımla öderim diye düşündüm. bu ay dükkan kirası, kış boyunca gelen faturaları zaten taksitlendirmiştim. ve aylık 2468 tl ev kredisi. bu ay ödemem gereken yaklaşık 9500 tl idi. krediyi öder kiranın bir bölümünü ve kredi kartlarını diger aylara yayacak şekilde ödemeyi hesaplıyordum. derken önce okullar tatil edildi. bizler ücretliler yevmiye usulü çalıştırıldığımız için ücret ödenmeyecek.krediye yatıracağım para yok oldu. buğün akşam saatlerinde içişleri bakanlığı her türlü oyun salonlarının kapatılacağını duyurdu. şu anda hiç bir gelir kaynağım klamdı sadece cebimde kalan 476 tl dışında param yok. öncelikle yapılan her türlü önlemin yanında olduğumu bu önlemlerin yaklaşık 10 gün kadar önce alınması gerektiğini düşünenlerdenim. bir insanın canı trilyonlardan daha kıymetlidir. ama devletimizden beklentimiz sağlık önlemlerinin yanında ekonomik önlemlerinde alınması mesela ben şu anda bu ödemelerimi nasıl gerçekleşticeğim. bari bankalar kredi borcu olanları en 3 ay (durumun gidişatına göre) erteleseler. kredi kartı borcu olanları ödeme güçlüğü çekenlere aynı şekilde erteleme yapsalar. ekonomik önlem istiyoruz şu anda hiç bir gelirim kalmadığı gibi kaç gün sonra (3) çocuklarımın yiyecek ihtiyaçlarını nasıl karşılarım onu düşünmeye başladım. şuanda psikolojim altüst olmuş vaziyette. lütfen sesimize kulak verin. ve yetkililere ulaştırın ben suriyeli değilim bu ülkenin vatandaşıyım. devlet birazda kendi vatandaşına artık baksın yeter.
 
İşten çıkartıldım!
 

Abbas bey özel okulların acımasızca kayıt kayıt diye insanları daraltmasına, önümüzde duran ekonomik krize aldırış etmeden velilere küçük de olsa ekonomik anlamda birşeyler yapmak için hiç bir açıklama yapmalarına ne diyorsunuz

 

Özel Öğretim Kurumlarının Personel Yayın Kira gibi ödemeleri ciddi anlamda sıkıntıya sokacak herkesi, lütfen bu konuyu daha sık gündeme getirmenizi rica ediyoruz

 

Ben perşembe günü işten çıkarıldım bile öğrenci işleri personeli olduğum dan bu yıl için işleri bittiğinden.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)