adscode
adscode

Eğitimde Çifte Standart!

İllerdeki pandemi koşullarına göre elbette farklı uygulamalar söz konusu olabilir. Vaka sayılarına göre yerinde yönetim, sağlıklı sonuçlar verebilir. Ama eğer, aynı kentte hatta aynı mahalledeki okullar arasında farklı uygulamalar varsa, işte bu rahatsızlık yaratabilir. Nitekim yaratıyor da!..

aguclu@milliyet.com.tr




 
 
Sınav yarışı, normal zamanlarda olduğu gibi pandemi döneminde de, tüm kuralları altüst ediyor.
 
Pek çok okul dershane, kurs, özel öğretmen ve en önemlisi de pek veli bir puan daha fazla alabilmek için her türlü riski göze alıyor. 
 
Çocuklarının geleceği için en iyi eğitimi istemek, elbette herkesin hakkı ama eğer ortada bir risk ve çifte standar varsa, işte o zaman, kural koyucuların daha adil ve daha iyi sürdürülebilir kontrol mekanizmaları oluşturmaları gerekiyor.
 
Hemen her gün aşağıdaki mesajdan onlarca hatta bozan yüzlerce geliyor:
 

"B'da ve konuşup bilgi alabilme imkanımız bir çok ilde de  ilkokullarda  2 gün yüz yüze eğitim yapılma kararı olmasına rağmen, özel okullar haftanın 4 günü de aynı grubu , farklı grup gibi göstermek suretiyle üstelik de 09:00-17:00 saatleri arasında tam gün olarak eğitim vermekteler. Devlet okullarında öğrenciler, 2 yarım gün yüzyüze eğitim hakkı ile sınırlı iken, örnekteki gibi özel okulların pandemi koşullarına riayetsizliğinin sonucunda oluşabilecek olumsuzların sonucunu  yine devlet okulu öğrencileri çekmektedir. Özel okullar yayılmacı etkiye  belki de katkı  sunacak, devlet okulu öğrencileri onların yerine evde karantinasını uygulayacak. Böyle bir adaletsizlik olmamalı. Bazı eşitsizlikleri gidermek gerçekten zor ama gözgöre göre de engellenebilecek durumlara ses çıkartılmaması en kötüsü. 
Eğer koşullar uygunsa tüm öğrencilerin yeri elbette okulları ama değilse bu ayrım kabul edilebilir değil. 

Pandemi koşullarına uymak konusunda özel ve devlet okullarının arasındaki eşitsizliğin kaldırılmasına dair ses olur musunuz?.."
 
Haksızlar mı? 
Hayır. Ama o kuralları çiğneyenler de, yarın bir başka kuralı göz ardı edebiliyor. 
Üstelik çifte standart sadece devlet ve özeller arasında yok. 
 
Devlet okulları arasında da çok farklı uygulamalar dünden bugüne hep vardı, olmaya da devam ediyor!..
 
Peki ne yapmak gerekir?
Doğr olan neyse, o!
Bunu belirleyecek ve kontrol edecek olan da MEB.
 
MEB, eminiz ki, bundan sonra, başta yüz yüze sınavlar ve sınavlara hazırlık olmak üzere her konuda daha dikkatli olacaktır...

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?