adscode
adscode

Eğitimde köklü bir reform şart ama!..

Liderler hemen hemen her gün tüm sektör temsilcilerini ziyaret ederken, eğitim ve eğitimin paydaşları neden hep göz ardı ediliyor?

aguclu@milliyet.com.tr




Eğitim ile topyekün kalkınma arasında derin bir korelasyon var. Eğitim olmadan bilim, bilim olmadan teknolojik gelişim, o olmadan da refah toplumu olmak mümkün değil. Refahın olmadığı yerde ise demokrasi, hak, hukuk, adalet zor hem de çok zor! 

Seçim öncesi vaatler havalarda uçuşuyor. 

En sıkıntılı alanlardan birisi olan eğitimde ise hala dişe dokunur bir değişimden söz eden yok gibi. 

Oysa eğitimde sorun olduğunu ve bu konuda ciddi bir değişime ihtiyacımız olduğunu dile getirmeyen yok gibi. 

Peki o zaman neden bu konuda yol alınamıyor? 

Liderler hemen hemen her gün tüm sektör temsilcilerini ziyaret ederken, eğitim ve eğitimin paydaşları neden hep göz ardı ediliyor? 

Şu olabilir mi? 

Öğretmeninden öğrencisine, velisinden sendikalara, idari personelden servisçisine, kuruculardan eğitimin diğer paydaşlarına, medyasından sivil toplum örgütlerine eğitimi öncelikle biz ciddiye almıyoruz da o yüzden olmasın?.. 

Eğitimin önemini, bu yöndeki şikayet ve beklentilerimizi bizler doğru olarak ortaya koyamazsak, siyaset bu konuda nasıl doğru çözüm üretebilir ki? 

Henüz çok geç kalmış değiliz. 

Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için ne olur artık eğitimi de en az diğer konular kadar ciddiye alalım, çözüm üretelim, oyumuzun rengini ona göre netleştirelim… 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)