adscode
adscode

Ek Ders Muamması (2)

Ek derslere yönelik kafa karışıklığı eminiz ki en kısa sürede açıklığa kavuşacaktır. Uzaktan eğitimde hangi dersler "ek ders"ten sayılıyor, hangileri sayılmıyor. Hangilerine ücret ödenecek, hangilerine ödenmeyecek, yakında belli olur. Yeter ki, adil olsun, yeter ki, öğretmenlerimizi emeklerinin karşılığını alabilsinler..

aguclu@milliyet.com.tr




Ek derslerin ücretlendirilmesi ya da göz ardı edilmesine yönelik çok fazla ayrıntı var. İçine girdikçe, konu daha da karmaşık hale gelebiliyor.
Örneğin EBA'da verilen dersler eklerken sayılıyor da da Zoom'da verilenler sayıl mıyor mu?


Farklı Uygulama!



 İşte bu yöndeki paylaşımlardan sadece ikisi:

"Bir lisede tek Coğrafya öğretmeni olarak çalışmaktayım.
Uzaktan eğitim süresince 21-25 Eylül tarihleri arasinda hem eba hem zoom olmak üzere iki ayrı platform üzerinden ders anlattım.
Okul idaresinin yaptığı açıklamaya göre zoom üzerinden yapilan canlı derslerin ek ders hesaplamasında kabul edilmediği, bundan sonraki süreçte derslerin sadece eba üzerinden verileceği belirtildi.
21 şubeye ders vereceğim normalde 42 ders saati yapmaktadır ve bu kadar sınıf ve ders saati normal eğitimde bir öğretmene verilemezken bu süreçde vericek ve sınıf birleştirmeleri yapılarak maaş karşılığı (toplam 16 saat) calismiş olacağım ben ve tüm öğretmenlerin durumu bu sekilde...
Yeni açıklamalar yapılıyor ancak bunlar üzerinde durulmuyor.
Zoom üzerinden yapılacak derslerin ek ders hesaplamasında  sayıldığı taktirde sınıf birlestirmelerine gidilmeyeceğinden sorunun çözüleceği kanati taşimaktayim..."

Adil Olmalı!


"23 yıllık öğretmenim. Kronik rahatsızlığımdan dolayı idari. İzne ayrılabilirdim ama öğrencileri düşündüğüm için ayrılmadım. Ücretimi alırım hesap ettim. Önce 1-18 Eylül'de ekders ödenmeyecek dendi. İlk defa Eylül ayında böyle bir uygulama oluyor. 23 Eylül'den sonra canlı derse göre ekders ödenecek dendi.Haftanın 6 günü ,toplam 28 canlı dersim var, 2 saati İngilizce öğretmeni ders veriyor. Bu kez günde en fazla 4 saat ders verip toplam 22 saat ders verebileceğimi, 2 saat ing. Öğretmenin ders vereceğini söylediler. 18 saat maaş karşılığı giriyorum. Yüz yüze eğitimde haftada 15 saat ücret alırken aynı eğitimi canlı vererek en fazla 6 saat alabileceğim. Haftalık ders yüküm 30 saat, ebaya 24 saat ders ekleme yapmam istendi. Şimdi 6 saat hangi dersleri yapmayalım. Kimse bilgi vermiyor. Beden eğitimi ve oyun dersleri ile serbest etkinlik derslerini ebaya eklemedim. Ne yapalım belli değil.. ders defterini nasıl dolduralım belli değil. 39 dk. derste Yoklama alın diyorlar. Bağlanamayan, derse girip dersten düşen, birinci ders girip ikinci ders olmayan öğrenciler oluyor.. Kimse ne yapacağını bilmiyor, bunları düşünmüyor bile, açıklama da yapmıyorlar ama öğretmenin ekdersini nasıl indirebileceğini uzun uzun düşünüp 3 güne bir farklı farklı yazı göndererek kafaları karıştırıyor. 23 yılda ilk defa Eylül ayinda ücret nerdeyse almayacağım.. böyle giderse CB. Genelgesine göre idari izinli sayılmak için dilekçe verip izne ayrılacağım. Öğretmenler bu işi sahipleniyor, tersine giden durumları düzeltmeye çalışıyor ama üst yönetim yardımcı olmuyor.. psikolojik olarak bittim resmen.. Şu öğretmenlere ders yüküne karşılık gelen ücretleri versinler, öğretmen dağda bir ağacın gölgesinde mesafeye dikkat ederek yüzyüze eğitimini de verir, canlı ders verip, ödev ve fotokopilerini öğrencilerinin evlerine  de bırakır.. Bakanlığın 23 Eylül'de göndermiş olduğu ekders konulu yazıyı tamamen yanlış buluyorum...
Uzun bir mesaj oldu. Kusura bakmayın. Öğretmenler olarak çok doluyuz..."


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)