adscode
adscode

En İyi Okulu En Uzaklarda Aramayın!

LGS Yerleştirme sonuçları bugün açıklandı. Büyük bir hüznü de beraberinde getirdi. Çünkü aday çok, kontenjan yok. Bakalım kim nereye girdi? Daha doğrusu, kim nereye giremedi? Adayların dörtte üçü, hatta daha fazlası çok da istemedikleri bir lisede bulacak kendisini...

aguclu@milliyet.com.tr




Eskiden, iyi bir lise bir gelecek demekti ama o zaman, gerçekten de iyi liseler vardı. 8 yıllık kesintisiz eğitimden sonra, liselerin de kimyası bozuldu. Hala da düzene giremediler. Keşke, imam hatiplerde olduğu gibi diğer liselerin de ortaokul bölümleri yeniden açılsa ama bu kimin umurunda ki...

Eskiden iyi liseler vardı şimdi ise iyi öğrenciler var.

Uzun süredir yazıyorum, iyi okul yok, iyi öğrenci var.
İyi öğrenci de, su akar yolunu bulur misali, nereye giderse gitsin başarılı oluyor. İşte bu yüzden, yerleştirme sonucu ne olursa olsun, çevrenizdeki okullardan birisine girin ve kendi yol haritanızı, kendiniz çizin. Çünkü, Ankara'nın umurunda değilsiniz!..

Gideceğiniz üniversite ve seçeceğiniz meslek konusunda hedeflerinizi doğru belirlerseniz, seçeceğiniz lise konusunda daha sağlıklı kararlar verebilirsiniz.

Bu arada, bugün yerleştirildiğiniz lisede ille de kalmak zorunda değilsiniz, nakil dönemlerinde değiştirme şansınız elbette var. Ve o fırsat, eğer yakından takip ederseniz, bir gün, mutlaka karşınıza çıkacaktır.

Siz, siz olun açık liseye razı olmayın. Olacaksanız da, o süreyi, sokakta değil, usta-çırak ilişkisi çerçevesinde, değerli bir meslek erbabının yanında geçirin. Ama şunu asla unutmayın. Zorunlu eğitim çağındaki öğrencinin yeri, atölyeler ya da tarlalar değil, okuldur!...

Kolejler konusuna gelince, çocuklarınıza bırakacağınız en iyi miras eğitimdir. Paranız varsa ve verdiğiniz paranın karşılığını alacağınız özel okul bulursanız, bir kez daha düşünün derim.
Gidin o özel okulları gezin, öğrenci, mezun ve velileriyle konuşun, gireceğiniz devlet okullarıyla kıyaslayın ve sizin için en doğru olan ne ise ona karar verin.

Ön yargılar, insanları, her zaman için yanıltabilir. Bu yüzden, öyle ya da böyle olsun demeden önce her seçeneği sonuna kadar araştırmakta yarar var...

Sonuç ne olursa olsun, hepiniz çok değerlisiniz ve bu yarışta geride kalmanız, ileride çok daha büyük yarışları kazanamayacağınız anlamına gelmesin.
Moralinizi asla bozmayın!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)