adscode
adscode

Eş Durumu Tayinleri?

Okullar açılmak üzere ve on binlerce öğrenci gibi on binlerce öğretmen de hala önünü göremiyor! Eş durumu ve mazeret tayinlerinde arpa boyu yol kat edilemedi! MEB, şu günlerde çok yoğun ve telaşlı ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Parçalanmış aileler 4, 5 yılın sonunda, birleşmeyi artık fazlasıyla hak ediyorlar!..

aguclu@milliyet.com.tr




Öğretmenlerden son günlerde eş durumu ve mazeret atamalarına yönelik o kadar çok mesaj geliyor ki, her biri ayrı bir dram yüklü.

Bu şekilde yeni öğretim yılına başlamaları halinde, akılları kendi çocuklarındayken, öğrencilerine ne kadar faydalı olabilecekler?

En azından bir il emri çıkartmak ya da bu konudaki sorunlar için geçici de olsa bir bir birim kurmak o kadar da zor olmamalı!
İşte gelen mesajlardan bazıları:

Evimiz Başka Yerde Okul Başka Yerde!


"Eş durumundan tayini çıkmayanlar olarak MEB'den il emri istiyoruz. Ancak sesimizi duyan gören yok.Lütfen sesimiz olun. Evimizi taşıdık çocuklarımızın kaydı yapıldı ama benim tayinim çıkmadı.Evimiz başka şehirde okulumuz başka şehirde. 31 ağustosta okulda olmamız gerekiyor. Ama kalacak yerimiz yok ortada kaldık. Yardım edin lütfen sesimiz olun.."

Yollarda Hasta Olmak İstemiyoruz!


Abbas Bey iyi günler. Sınıf öğretmeni olarak geçen yıl atandım. Eşim bulunduğum şehre il dışı tayin ile gelmişti. Atanınca ben Rize'ye taşındım. 2019 ağustos eş durumunda ilçe milli eğitimdeki problemden dolayı eş durumu ataması gerceklesmedi. Yarıyıl eş durumunda 3 kişilik kadro olduğu için yine bir araya gelemedik. Pandemi döneminde iller arası geçiş yasak olduğu için bir süre yine ayrı kaldık. Zaman geçti ağustos ayı bitiyor, yeni bir döneme başlıyoruz ancak eş durumu yine olmadi. Bir yılımız geçti. Böyle kaç yılın daha geçeceğini bilmiyoruz. Böylesine zorlu bir süreçte  hastaliklarla mücadele ederken eşimden ayrı kalmak istemiyorum. Haftasonlari uçaklarda otobüslerde eşimle görüşmek için hasta olmak istemiyorum. Bizim gibi binlerce öğretmen için il ilçe emri verilmelidir. Sesimizin duyulması için yardım eder misiniz?

Biz de Zordayız!

 8 yıllık öğretmenim ve şu anda F. kolejinde çalışıyorum. 18 haftalık hamileyim ve iki gün önce covid pozitif olduğumu öğrendim şu an evimde izole durumdayım. Bu süreçte sadece okula gidip geldim üstelik kendi aracımla bunun dışında iki kere markete gittim kısa süreli o kadar. Büyük ihtimalle okulda bulaştığını düşünüyorum üstelik maskemi çıkarmamama ve sürekli dezenfektan, kolonya kullanmama rağmen virüse yakalandım. Kamuda çalışan anne adayları 24.haftadan itibaren idari izinli sayılırken biz özel sektörde çalışanların ne suçu var biz insan değilmiyiz daha doğmamış çocuklarımızın vebalini kim ödeyecek. Günlerdir ya çocuğuma bişe olursa endişesi içindeyim. Lütfen sizden rica ediyorum bu konuyu gündeme getirin


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)